Interfejs diagnostyczny - jaki wybrać ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
http://www.ross-tech.com/distributors.html" onclick="window.open(this.href);return false; - w niemczech jest dystrybutor ok 80 km ode mnie . to jest ori program vcdsa... kabel z ross techa hex k+can . roczna licencja.
Ostatnio zmieniony pt sty 11, 2013 10:41 przez eFIeLiPeO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Piszcie zrozumiale po polsku,a nie jakimiś slangami-będzie łatwiej wam się dogadać.
i na vag com 3.11 tez smiga elekgancko jak zwykly kabelek za 30 zl tak??
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Forum Master
Re: Interfejs diagnostyczny - jaki wybrać ?
VCDS np:ten o którym jest mowa w kilku ostatnich postach.hamarama pisze:Cześć,
jaki kupić kabel diagnostyczny do mk6?
Cześć, chciałbym zakupić kabelek, którym przejrzę błędy, (jeżeli jest u mnie taka opcja to) aktywuję tempomat, podglądnę poprawność ustawienia kąta wtrysku i wyciągnę pin z licznika. Polecicie jakiś kabelek w rozsądnych pieniążkach - planuję go używać sporadycznie, auto to polo 97 1.9 sdi aey.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Master
Każdy jeden KKL z alledrogo np: http://moto.allegro.pl/interfejs-vag-kk ... 29268.html" onclick="window.open(this.href);return false;kasztanek pisze:Cześć, chciałbym zakupić kabelek, którym przejrzę błędy, (jeżeli jest u mnie taka opcja to) aktywuję tempomat, podglądnę poprawność ustawienia kąta wtrysku
Tu Vag Tacho lub Can Commander.riccardoa pisze: i wyciągnę pin z licznika.
-
- Mały gagatek
Witam
Poszukuję kabla do Golfa MK4. Ogólnie chciałbym mieć możliwość podglądu/kasowania błędów jak również możliwość sprawdzania parametrów silnika itp. czym więcej bajerów tym lepiej jaki kabel polecacie i jaki program do tego dostosować?
EDIT:
Mam dodatkowe pytanie: o co chodzi z tym VAG CAN?
Poszukuję kabla do Golfa MK4. Ogólnie chciałbym mieć możliwość podglądu/kasowania błędów jak również możliwość sprawdzania parametrów silnika itp. czym więcej bajerów tym lepiej jaki kabel polecacie i jaki program do tego dostosować?
EDIT:
Mam dodatkowe pytanie: o co chodzi z tym VAG CAN?
-
- Nowicjusz
A po co mi ten programator ?? gościu który robił mi to do tej pory robił wszystko vcds
vcds'em nie usuniesz crash daty wiec napeno nie tym to robił. Mozesz tak jak zwyklym vag comem kasowac bledy silnika, abs, poduch itd.
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
kolego tak jak ty pisze każdy za 100 lub 300 zł chce kabel co zrobię wszystko za jednym razem , a tak się nie da , a jak chcesz robić nowsze auta po CAN to tylko VCDS nawet do kasowania zwykłych błędów , w naprawie i diagnostyce aut nie ma półśrodków albo robisz konkretnym sprzętem albo tanim chińskim i ryzykujesz ze albo padnie albo sterownik uszkodzisz np jak kasujesz błędy poduszek tanimi kablami vag-com po 30 -60 zł 80% się uszkadza
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
nie uszkodzic to misie nic nie uszkadza a kebalek ma za 30 zl jakis najtanszy z allegro. Słuzy mi juz par elat a podpinalem nim i ople i vagi. I kolo domu ina spotach. Auto to juz tym przemaglowalem chyba ze dwiescie a swoje podpinam tez dosc czesto. Ma na COM ale jeszcze przelotke mam com-usb i do lapka podpinam.
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
ale ja pisze o sterowniku poduszek ze tanie uszkadzają częsty przypadek w audi , a w nowszych to było parę razy na forum co mają VCDS i pozmieniali kodowania i auto martwe albo coś nie chodzi jak powinno , ja do prywatnego użytku mam VCDS ori, MPPS i TACHO oraz Commander każdy się przydaje w domu
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]