alternator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
alternator
Witam
Ile powinno wynosić napięcie na klemie "w" alternatora (bosch wv t4), bo ja mam podczas pracy silnika ponizej 1V.
Ile powinno wynosić napięcie na klemie "w" alternatora (bosch wv t4), bo ja mam podczas pracy silnika ponizej 1V.
tam napięcie powinno wachać sie płynnie wraz ze zmianą obrotów silnika , bo obrotek właśnie reaguje na zmiany napięcia , nie ma tam zliczania impulsów , widocznie masz padnięte cos w alternatorze
[ Dodano: 06 Maj 2007 10:23 ]
tu masz kawałek schematu
[ Dodano: 06 Maj 2007 10:24 ]
alternator to nr. 25
[ Dodano: 06 Maj 2007 10:23 ]
tu masz kawałek schematu
[ Dodano: 06 Maj 2007 10:24 ]
alternator to nr. 25
A czy wiesz moze jak było w t4 2,4D automatyczna skrzynia, bo ja taki własnie kiedyś miałem zestaw.
Czy tam czasem nie szedł sygnał do obrotka ze skrzyni ( na zasadzie zliczania impulsów, a nie z alternatora).
Czy to idzie jakoś sprawdzić na jakim sygnale działa moj obrotomierz, bo jak podłączyłem pod to wyjście "w" w alternatorze to nie drgnął.
Czy tam czasem nie szedł sygnał do obrotka ze skrzyni ( na zasadzie zliczania impulsów, a nie z alternatora).
Czy to idzie jakoś sprawdzić na jakim sygnale działa moj obrotomierz, bo jak podłączyłem pod to wyjście "w" w alternatorze to nie drgnął.