Problem z domykaniem szyberdachu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z domykaniem szyberdachu
Witam mam problem z szyberdachem tzn dawniej jak zamknalem dzwi i przytrzymalem przekrecony kluczyk domykalo mi szyberdach i szybki w dzwiach a teraz szyberdach nawet nie drgnie, od ktorej strony sie zabrac, czy cos przy zamku od drzwi sie rozlaczylo czy to bedzie wina szyberdachu i jak temu zaradzic?
Re: Problem z domykaniem szyberdachu
Rozumiem, że "z przycisków" działa normalnie, otwiera się i zamyka do końca?
Miałem podobny problemik i do końca go nie rozwiązałem ale za każdym razem gdy się pojawiał, dobierałem się do centralnego w niszy na koło zapasowe. Wystarczyło poruszać, dopchnąć wiązkę przewodów. Raz pokusiłem się o rozebranie pompki od centralnego i przeglądnięcie elekroniki ale żadnych zimnych lutów nie dostrzegłem. Może u Ciebie też przyczyną jest brak styku, sprawdź.
Miałem podobny problemik i do końca go nie rozwiązałem ale za każdym razem gdy się pojawiał, dobierałem się do centralnego w niszy na koło zapasowe. Wystarczyło poruszać, dopchnąć wiązkę przewodów. Raz pokusiłem się o rozebranie pompki od centralnego i przeglądnięcie elekroniki ale żadnych zimnych lutów nie dostrzegłem. Może u Ciebie też przyczyną jest brak styku, sprawdź.
Pozdrawiam
Krzyku
Krzyku
- Paweł Marek
- V.I.P.
zlokalizuj przy slniku dachu kabel czarno-zielony. Spreawdź miernikiem czy dostaje napięcie w momencie kiedy dach powinien (po domknięciu szyb) sie zamknąć. Potem poszuka sie dalej
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.