Witam,
Posiadam golfa IV w wersji 3d i niestety z manualnymi szybami. Wymyslilem sobie ze kupie boczki z elektrycznymi szybami i podmienie. Ostatnio gadalem z elektrykiem i stwierdzil ze moze byc problem ze sterowaniem i ze moze to byc realizowane za pomoca jakiegos modulu ktorego nie ma w mojej wersji.
Jak to jest??
czy wystarczy przelozyc blachy+boczki czy cos jeszcze trzeba dokupic?
Pozdrawiam
KUBA
ps. jezeli ktos ma boczki w wersji 3d elektryczne szyby i manulane lusterka prosze o kontakt
[mkIV] zamiana boczkow z szybami elektrycznymi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Też mam golfa w wersji Basic i nie mam szyb elektrycznych. Niestety jak się dowiedziałem szyby elektryczne połączone są modułem komfortu z lusterkami elektrycznymi, centralnym zamkiem drzwi i klapy, oświetleniem wnętrza i ewentualnie jeżeli występuje szyberdachem. Żeby mieć szyby jak w fabrycznym rozwiązaniu trzeba mieć wszystkie te części i muszą jeszcze chcieć ze sobą współpracować. Tu też tkwi największa trudność, bo modułów komfortu jest chyba ze 20 rodzajów i nie wiadomo jaki jest potrzebny do naszego auta.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam
Kupiłem takiego golfika z "dorobionymi " szybkami. Właśnie
przez wymianę całych boczków, ale w sumie teraz to mam problem taki
iż szybki działają tylko przez jakieś 10 minutek po odpaleniu i tyle
pomaga wyłączenie i włączenie golfika. Tyle sie dowiedziałem, że właśnie ten moduł komforu coś bruździ. sam w sumie nie wiem co z tym zrobić, będzie cieplej to sobie w nim pogrzebie.
Pozdrawiam
Kupiłem takiego golfika z "dorobionymi " szybkami. Właśnie
przez wymianę całych boczków, ale w sumie teraz to mam problem taki
iż szybki działają tylko przez jakieś 10 minutek po odpaleniu i tyle
pomaga wyłączenie i włączenie golfika. Tyle sie dowiedziałem, że właśnie ten moduł komforu coś bruździ. sam w sumie nie wiem co z tym zrobić, będzie cieplej to sobie w nim pogrzebie.
Pozdrawiam
Dokładnie tak jak kolega napisał. Ja też mam wersje Basis, z tym jednak że ma dużo dodatków co sprawia że mam pełny pakiet Comfortline i nawet niektóre elementy z wersji Trendline. Wymiana boczków manulanych na elektryczne oraz samo podłączenie tego aby działało bez zarzutów to duży problem. Te wszystkie moduły komfortu, zamek centralny i wyłączniki czasowe sprawiają, że nie jest to takie proste. Jak zakładałem alarm do swojego MkIV to niestety dopiero drugi elektryk samochodowy założył mi go, bo pierwszy nie poradził sobie z całą elektyką, drugi też miał problemy, ale udało mu się.soroka pisze:Też mam golfa w wersji Basic i nie mam szyb elektrycznych. Niestety jak się dowiedziałem szyby elektryczne połączone są modułem komfortu z lusterkami elektrycznymi, centralnym zamkiem drzwi i klapy, oświetleniem wnętrza i ewentualnie jeżeli występuje szyberdachem. Żeby mieć szyby jak w fabrycznym rozwiązaniu trzeba mieć wszystkie te części i muszą jeszcze chcieć ze sobą współpracować. Tu też tkwi największa trudność, bo modułów komfortu jest chyba ze 20 rodzajów i nie wiadomo jaki jest potrzebny do naszego auta.
Pozdrawiam
Elektrycznie otwierane szyby to fajny i przydatny bajer, ale zastanów się czy nie lepiej będzie założyć uniwersalny zestaw do szyb elektrycznych. Boczki i przełączniki od Golfa, a sam mechanizm uniwerslany. Jeśli będzie to dobrze założone to nikt nawet się nie zorientuje że to nie oryginał.