Ile pali?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ile pali?
Mam pytanko, takiej treści, mam golfika 1.8 jednopunkta zagazowanego. Powiedzcie mi ile wam palą takie silniki gazu, ile polecą na gazie, a ile na benzynce? Dzięki za informacje.
Wiecie, regulacja w tym gazie to banalna sprawa, jedynie filterek wymienie i zobaczymy jak będzie. Dwa lata jeżdżę tym moim golfikiem i zmieniałem w nim tylko olej,filtry, pasek. Czasem daje znać o sobie silniczek krokowy, ale kiedyś się go wymieni, dodam, że auto jeździ dzień w dzień około 70 km. Ostatnio mi jakoś dziwnie chodził na benzynie, ale jakoś się samo naprawiło, po zmianie akumulatora. Niezniszczalna maszyna
[ Dodano: 05 Cze 2007 21:42 ]
Jeśli jeszcze, ktoś chce się podzielić informacjami o swoim 1.8 niech pisze. Piszcie jak się zachowuje sie na gazie i czekam na wasze oceny na temat tego silnika. Dzięki
[ Dodano: 05 Cze 2007 21:42 ]
Jeśli jeszcze, ktoś chce się podzielić informacjami o swoim 1.8 niech pisze. Piszcie jak się zachowuje sie na gazie i czekam na wasze oceny na temat tego silnika. Dzięki
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
tez mam jednopunkta i na gazie chodzi spoko nie jst to zczyt marzen ale daje sobie niezle rade na trasie pali od 9-11 a w miescie ok 13 ale deptam sobie wiec nie sadze zeby duzo palil za to na benzynie tragedia nie moge dojsc co sie stalo bo sie zalewa waha strasznie i mula ma okrutnego spalanie ile wleje tye spali na niemieckiej autostradzie spalil 44 na 120 km wymienielm juz wszystko i dalej nic nie to jedyny mankament moje auta najechane 350 tys przy 325 robilem remont wiec jeszcze polata
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moj ostatnio spalil 9 litrow w trasie , predkosc do 140 , w miesice ok 13 , ogolnie nie mam prawa narzekac na gaz, tylko czasem mu sie nie chce przelaczyc na gaz , ale po jakims czasie sie naprawia. mam przejechane juz kolo 300 tys z czego ponad 100 tys na gazie, wymieniam fiterki, oleje , paski i wszystko chodzi jak w zegarku
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
jak sam sobie regulowame gaz (mam na srube) to chodzil jak na benzynie...nie bylo zadnej roznicy, z tym ze palil mi w miescie 15-16l, teraz jak jest na analizatorze ustawiony to lyka mi 10.5-11 po miescie...ale niestety marnie sie wkreca od 3 do 4tys...pozniej ma znowu odejscie..ale wkurzajacy jest taki "przestoj" w obrotach..i marnie reaguje na gwaltowne redukcje..np z 90km/h z 4 wbijam mu 3 i na benzynie pieknie idzie, natomiast na gazie musi "myslec" i dopiero..nie wiem czy to normalne, ale raczej tak przy tej instalce..