Ktory przekaznik od pompy paliwa i zaplonu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ktory przekaznik od pompy paliwa i zaplonu
Witam
Mam problem mianowicie nie chce mi odpalać samochód przez to że przekaźnik nie załącza pompy paliwa i zapłonu. Chce się dowiedzieć który przekaźnik za to odpowiada ?
Pozdrawiam
Mam problem mianowicie nie chce mi odpalać samochód przez to że przekaźnik nie załącza pompy paliwa i zapłonu. Chce się dowiedzieć który przekaźnik za to odpowiada ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob cze 09, 2007 16:05 przez mirko_40, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie ma jedengo przekaźnika który realizuje te dwie funkcje. Postawiłeś złą diagnozę, lepiej opisz dokładnie co się dzieje jeśli potrzebujesz pomocymirko_40 pisze:że przekaźnik nie załącza pompy paliwa i zapłonu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Problem trochę dokładnie wygląda tak. Cały czas miałem problem z odpalaniem samochodu, kiedy przekręcałem kluczyk gasły światełka, rozrusznik się kręcił ale nie chciał się zapalić ale po którymś razie zapalał. I próbowałem coś poprawić, więc wyciągłem któryś z przekaźników a po jego włożeniu już nie mogłem odpalić samochodu !! Nie załącza się pompka paliwa i nie mam iskry. I czy tego wszystkiego może być przyczyną stacyjka ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob cze 09, 2007 18:58 przez mirko_40, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Może się podłączę bo mam podobny problem nie chciał zapalać na benzynie bo była spalona pompa paliwa, potem nie chciał odpalać bo były dziury w podstawie wtryskiwacza a teraz czasem nie odpala i objawy są tego następujące.mirko_40 pisze:Problem trochę dokładnie wygląda tak. Cały czas miałem problem z odpalaniem samochodu, kiedy przekręcałem kluczyk gasły światełka, rozrusznik się kręcił ale nie chciał się zapalić ale po którymś razie zapalał. I próbowałem coś poprawić, więc wyciągłem któryś z przekaźników a po jego włożeniu już nie mogłem odpalić samochodu !! Nie załącza się pompka paliwa i nie mam iskry. I czy tego wszystkiego może być przyczyną stacyjka ??
Pozdrawiam
przekręcam kluczyk w stacyjce świecą się kontrolki na desce i przy przełączniku gazu, następnie przekręcam dalej a kontrolki przy przełączniku gazu gasną i samochód nie odpala, po kilku próbach jak kontrolki już nie gasną samochód odpala.
Pytanie co to może być coś z instalacją gazową? Przekaźniki i instalacja elektryczna? Czy może wpływ instalacji alarmowej (odcięcie zapłonu)?
WV Golf 1,8 - 1992, AAM 75KM, LPG,
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie