Witam, mam problem z kierunkowskazami, a dokładnie chodzi o to że kiedy włączam kierunek on zapala sie raz i gaśnie, lub mignie kilka razy i też gaśnie, czasami sie nawet nie włączy. Wstępna diagnoza to wina przerywacza, jeżeli ktoś wiedział by gdzie dokładnie znajduje sie przerywacz i jaki wiąże sie z tym koszt, był bym wdzięczny za odpowiedź. Dodam że mój samochód to volkswagen passat 2001r 1,9 TDI.
z góry dziękuje za odpowiedź!!!!
Problem z kierunkowskazami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z kierunkowskazami
Ostatnio zmieniony pn lip 23, 2007 22:45 przez Szymik1, łącznie zmieniany 1 raz.
To prawda, że nie ma na forum sekcji elektrycznej (podobnie jak sekcji blacharsko - lakierniczej).
Ale jest za to ogólna sekcja techniczna i to jest chyba najbardziej właściwe miejsce do umieszczania takich tematów (w końcu problem z kierunkami nie jest chyba specyficzny dla diesla!).
Pozdrawiam
Maciek
Ale jest za to ogólna sekcja techniczna i to jest chyba najbardziej właściwe miejsce do umieszczania takich tematów (w końcu problem z kierunkami nie jest chyba specyficzny dla diesla!).
Pozdrawiam
Maciek
Do problemu z kierunkami doszło mi jeszcze nie działające prawe światło... wiec proszę o podpowiedź jak wymontować przerywacz i sprawdzić czy działa( oczywiście jeśli jest to możliwe). byłem u mechanika i on powiedział że przerywacz może być gdzieś pod kierownicą, czy to możliwe? i czy możliwe że przez wadliwy przerywacz nie działa prawe światło mijania? bo na początku działało a problem dotyczył jedynie słabo działających kierunkowskazów! proszę o jakiekolwiek podpowiedzi bo nie wiem czy taki laik jak ja da sobie z takim problemem radę ... samochód: passat 2001r kombi
[ Dodano: 25 Lip 2007 18:29 ]
ponawiam pytanie ponieważ nagli mnie ten problem, a mam przeczucie że może on nie być skomplikowany tzn... Wie Ktoś jak wymontować włącznik świateł awaryjnych pod którym znajduje sie przerywacz??
[ Dodano: 25 Lip 2007 18:29 ]
ponawiam pytanie ponieważ nagli mnie ten problem, a mam przeczucie że może on nie być skomplikowany tzn... Wie Ktoś jak wymontować włącznik świateł awaryjnych pod którym znajduje sie przerywacz??
Ostatnio zmieniony śr lip 25, 2007 18:28 przez Szymik1, łącznie zmieniany 1 raz.