Problem z uszczelka pod pokrywa zaworow!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z uszczelka pod pokrywa zaworow!
Witam! Panowie wymienilem juz 3 uszczelki i dalej cieknie,ostatnia polozylem na czerwony silikon i wytrzymala miesiac i puscila,tamte dwie puszczaly po jednym dniu! Moje pytanie dotyczy takiej tylniej listwy (nr.czesci 056 103 591) bo w etce widze ze takie cos jest,a u mnie tej listwy nie ma czy to moze byc przyczyna! Albo z jakiej firmy najlepiej kupic uszczelke! A cha wyciek zawsze jest w tylnum prawym rogu patrzac od przodu auta!
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2007 15:54 przez blue66, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
ja mam podobny problem ale jestem po wymianie 2(w tym 1 na sylikon) i dalej cieknie ale z przodu i lekko po boku tyl suchy,ja juz podejrzewam ze moze mam krzywa pokrywe:(
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2007 18:18 przez Mirekmiro, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam na forum rowerzystów http://forum.opolenakole.pl/index.php
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
u mnie w MK2 to samo...wymienilem uszczelke bo sie pocilo z pod pokrywy i po tygodniu...dalej sie poci ale juz w innym miejscu...trudno widocznie ten typ tak ma....
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
w moim Vento na pewno niema. Pokrywa jest z grubego metalu, listwa niepotrzebna. Uszczelka jest inna: gumowa z metalowym środkiem i ma tulejki metalowe koło otworów na śróby tak że niema możliwości za mocnego dokręcenia i zdeformowania pokrywy. Prędzej gwint szpilki się urwie.blue66 pisze:tzn. ze w 2e nie ma takich listw?
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2007 22:50 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 7 razy.
W sinikach 2e i AGG nie ma zadnych listew metalwych na bank. uszczelka jest gumowa. jak sieknie to najlepiej nowa kupic albo tanszym kosztem kupic czarny klej uszczelniajacy do uszczelek Victora Raiza okolo 20PLN lekko posmarowac i spokuj na dlugo.ten klej jest tez znakomity do miski olejowej.
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)