Piszczenie w tylnim zawieszeniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

sylwekzyla
Ma gadane
Ma gadane

Piszczenie w tylnim zawieszeniu

Post autor: sylwekzyla » pn sie 06, 2007 21:30

Jak wjadę w dziurę lub kopne w opone na postoju to słychać takie piszczenie, czego to może być przyczyna. Domyślam się że tuleje tylne do wymiany, ale nie jestem pewien. Dodam że ostatnio wymieniałem komplet amorków z tyłu. Ale przed wymianą też coś tak popiskiwało

Awatar użytkownika
Niedziel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Niedziel » pn sie 06, 2007 21:46

a czy poduszki na amorkach wymieniales??? ja mialem podobny problem z tym piszczeniem:P jednak niewiem czy wlasnie poduszki piszczaly dodam ze za jednym zamachem wymienialem tuleje belki amorki i poduchy...

sylwekzyla
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sylwekzyla » pn sie 06, 2007 21:48

Wymieniałem wszystko, tylko sprężyny zostały, dodam że to piszczenie na dziurach to nie zawsze występuje, zeleży od wielkości dziury

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sie 06, 2007 21:51

Zobacz sobie mechanizm od ręcznego, u mnie w starej jetce z bębnami z tyłu tak ćwierkało jak było sucho, po deszczu przestawało.
Okazało się że linka nie była zamocowana do belki, opadła i to powodowało piszczenie, tzn nie żeby się linka gdzieś ocierała, tylko jak pod niewłaściwym kątem właziła w bęben to tam coś piszczało, podwiesiłem linkę jak należy i problem zniknął.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Niedziel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Niedziel » pn sie 06, 2007 21:53

można by długo rozmawiać na ten temat posprawdzaj jeszcze hamulce i łożyska może maja luz??? dziwne zjawisko trochę, u siebie sam nie wiem co to było... wjedź na kanał podnieś auto na lewarku weź łyżkę i naginaj zawieszenie może znajdziesz przyczynę powodzenia!!!

Awatar użytkownika
Włochaty
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Włochaty » pn sie 06, 2007 21:56

sylwekzyla pisze:Jak wjadę w dziurę lub kopne w opone na postoju to słychać takie piszczenie, czego to może być przyczyna. Domyślam się że tuleje tylne do wymiany, ale nie jestem pewien. Dodam że ostatnio wymieniałem komplet amorków z tyłu. Ale przed wymianą też coś tak popiskiwało
ja mailem cos takiego to byla rozwalona guma na tylniej belce (ta duza)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”