Paląca się lampka ostrzegawcza spalin VW Bora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Paląca się lampka ostrzegawcza spalin VW Bora
Witam. Dzis rano odpalilem silnik i po przejechaniu ok 700 metrow zatrzymalem sie na swiatlach. w pewnym momencie silnik zaczal nierowno pracowac i zapalila sie lampka ostrzegacza spalin (zolta na zegarze predkosci). W ksiazeczce obslugi jest napisane zeby udac sie do ASO. Wracajac do domu silnik pracowal rowno - moje pytanie - czy moze byc to cos powaznego co moze dopowadzic do rozkraczenia sie auta na drodze? Przede mna powrot do domu z Niemiec ok 1200 km i ewentualne naprawy wolalbym zalatwiac w Polsce niz tu ze wzgledu na koszty. Z gory dziekuje za odpowiedz!
Kuba
Kuba
radze podlaczyc autko do vag-coma a najlepiej zainwestowac we wlasny interfejs diagnostyczny (ok. 100 zl) i zczytac bledy z komputera
na ich podstawie mozna dopiero dowiedziec co sie wydarzylo a i z mechanikami lepiej sie z taka wiedza rozmawia
na ich podstawie mozna dopiero dowiedziec co sie wydarzylo a i z mechanikami lepiej sie z taka wiedza rozmawia
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Dzieki za szybka odpowiedz. Jednak najwsażniejsze dla mnie jest czy palaca sie kontrolka ostrzegawcza moze oznaczac usterke ktora rokraczy mi samochod w drodze? mam do przejechania 1200 a chcialbym uniknac kosztow niemickich mechanikow...beetle pisze:radze podlaczyc autko do vag-coma a najlepiej zainwestowac we wlasny interfejs diagnostyczny (ok. 100 zl) i zczytac bledy z komputera
jezeli autko jezdz dobrze i lampka zgasla to jest duza szansa ze byly to jakies problemy chwilowe. wydaje mi sie ze w przypadku powaznych bledow ta lampka miga nonstop.
mozesz miec problemy z paliwem, sondami, katem, przeplywomierzem, zaplonem, swiecami, wtryskami, przewodami podcisnieniowymi, filtrem...
wracaj i nie dawaj zarobic niemieckim mechanikom.
mozesz miec problemy z paliwem, sondami, katem, przeplywomierzem, zaplonem, swiecami, wtryskami, przewodami podcisnieniowymi, filtrem...
wracaj i nie dawaj zarobic niemieckim mechanikom.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
miałem kiedyś w Fabii 1.4 16V BBY dwa razy taki przypadek pierwszy raz to była cewka za drugim razem komputer. W obydwóch przypadkach problewmy pierw pojawiały się krótko co jakiś czas a dopiero potem na stałe. w obydwu przypadkach samochód dojechał do warsztatu z tym że za drugim razem 40 km/h max było pod koniec.