Woda na dywanikach po opadach deszczu(czyt.ulewie)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Woda na dywanikach po opadach deszczu(czyt.ulewie)
Wiec przed wczoraj strasznie u mnie lało a golfik jak zwykle parkował pod chmurką
Przychodzę do auta a dywanik od kierowcy pełny wody(na szczęście mam gumy )
Otwieram skrzynkę na bezpieczniki a tam mokra ta gąbka więc logicznie pomyślałem że ZNOWU leje się przez otwór technologiczny-normalnie mnie szlag trafił jak to zobaczyłem
Dodam ze po uszczelniałem wszystkie łączenia blach i do tej pory było sucho-jakieś 2 miesiące
W związku z tym mam pytanie-pod uszczelką szyby przedniej jest jakiś taki otwór odpływowy-może to przez to się leje
Gdzie jest jego wyjście, czy można go zaspawać albo jakoś zakleić i jak wyjąć szybę żeby w całości została
Przychodzę do auta a dywanik od kierowcy pełny wody(na szczęście mam gumy )
Otwieram skrzynkę na bezpieczniki a tam mokra ta gąbka więc logicznie pomyślałem że ZNOWU leje się przez otwór technologiczny-normalnie mnie szlag trafił jak to zobaczyłem
Dodam ze po uszczelniałem wszystkie łączenia blach i do tej pory było sucho-jakieś 2 miesiące
W związku z tym mam pytanie-pod uszczelką szyby przedniej jest jakiś taki otwór odpływowy-może to przez to się leje
Gdzie jest jego wyjście, czy można go zaspawać albo jakoś zakleić i jak wyjąć szybę żeby w całości została
Ostatnio zmieniony wt sie 14, 2007 13:36 przez _pączek_, łącznie zmieniany 2 razy.
szybe musisz wyjac tnac uszczelke! W innej sytuacji ci peknie! A sprawdziles otwor w podszybiu przez kltory idzie linka do maski! Mi tamtedy sie woda lala! troche sylikonu i bylo po sprawie! Ewentualnie jak masz szyber to przez odplywy szybra moze ci tez leciec! Pozdrawiam!
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
- VwDarek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
krissek, A moze sproboj podjechac do jakiegos zakladu ktory sie zajmuje wymianą szyb...Moze oni Ci wyjmą bezpiecznie szybke...
Ostatnio zmieniony wt sie 14, 2007 12:43 przez VwDarek, łącznie zmieniany 1 raz.
szybe z uszczelką wyjmiesz bez problemu , tylko nie wypychaj , weż bardzo duży i bardzo tępy śrubokręt i wypychaj uszczelke poza rant karoseri od środka , jak objedziesz sobie góre i boki to szyba Ci wyjdzie bez problemu , potem zakładanie na sznurek , nic Ci sie nie stanie
[ Dodano: 14 Sie 2007 13:09 ]
uszczelke zacznij wypychać od lewego górnego rogu szyby
[ Dodano: 14 Sie 2007 13:09 ]
uszczelke zacznij wypychać od lewego górnego rogu szyby
Ostatnio zmieniony wt sie 14, 2007 13:07 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
qrde no trochę ni kapuje o jaką osłonę może ci chodzićgtibodek pisze:musisz zdemontować osłone pod deską tą z boku bo tam między drzwiami a przodem auta łączą sie dwa wężyki (jeden w drugi) i lubi się to zapchać albo wypaść. Współczuję podrapanych rąk
jakby ktoś dał rade wlepić jakąś serwisówke czy coś w tym rodzaju to byłbym bardzo wdzięczny
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wiec panowie sukces-zlokalizowałem miejsce przecieku
otóż przecieka mniej więcej w dolnym lewym rogu-tam gdzie jest seryjny głośnik w podszybiu
i teraz prośba o rade
czym to uszczelnić??
myślałem nad czymś takim http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=230684613 żeby bez wyciągania szyby objechać uszczelkę z zewnątrz tzn.uciąć ta końcówkę na w miarę wąską,wsadzić ja pod uszczelkę z zewnątrz i objechać szybę dookoła
Myślicie że zda to egzamin czy bawić się w wyciąganie szyby??
otóż przecieka mniej więcej w dolnym lewym rogu-tam gdzie jest seryjny głośnik w podszybiu
i teraz prośba o rade
czym to uszczelnić??
myślałem nad czymś takim http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=230684613 żeby bez wyciągania szyby objechać uszczelkę z zewnątrz tzn.uciąć ta końcówkę na w miarę wąską,wsadzić ja pod uszczelkę z zewnątrz i objechać szybę dookoła
Myślicie że zda to egzamin czy bawić się w wyciąganie szyby??