Lampy dalekosięzne

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
DariusN
Nowicjusz
Nowicjusz

Lampy dalekosięzne

Post autor: DariusN » pn paź 08, 2007 14:17

Witam, jak w temacie chcę podłączyć takie lampy http://moto.allegro.pl/item251135866_na ... atest.html

mam zamiar podłączyć bezpośrednio do lamp głównych włączały by się z światłami drogowymi. Pytanie czy nie sfajczy się instalacja elektryczna bo może pujść dalej i podłączyć je na wyjściu z przekaźnika świateł drogowych. Ktoś miał już jakieś z tym doświadczenia.

Chce iść na łatwiznę i po prostu podłączyć jak kiedyś były w polonezach które miały cztery lampy

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » pn paź 08, 2007 14:45

Nie ma problemu , zwróć uwagę ze one tylko mają 55W więc instalka się nie spali , a dalekosiężne to nie to ze super mocna żarówka tylko to jak jest skupione światło . Pozdrooo

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pn paź 08, 2007 15:57

DariusN pisze:mam zamiar podłączyć bezpośrednio do lamp głównych włączały by się z światłami drogowymi. Pytanie czy nie sfajczy się instalacja elektryczna bo może pujść dalej i podłączyć je na wyjściu z przekaźnika świateł drogowych. Ktoś miał już jakieś z tym doświadczenia.
Najlepsze wyjście to założyć do nich osobny przekaźnik, zasilany z aku, a sterowany od św. długich.

P.S.
Nie spodziewaj się rewelacji po tych lampach. Malutkie, wykonanie średnie.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 08, 2007 17:36

Jeśli masz główne reflektory H1 +H1 to przekaźnik koniecznie, sfajczysz stacyjkę lub przełącznik w manetkach bo to będzie w sumie 6 mocnych żarówek palących sie na raz. Jeśli masz H4 obejdzie się, ale i tak by się przydało.
.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
DariusN
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DariusN » wt paź 09, 2007 09:15

Mam H4 a nie mam zamiaru kupować tych z allegro tylko takie lub podobne podłączone będą pod tablice rejestracyjna i mają doświetlać pobocza. Do pracy dojeżdżam lasami i często spotykam sarny, dziki, puki co zawsze wychamowywałem, ostatnio zatrzymałem auto a tu nagle druga sru na maske skoczyła (auto stało) efekt wgnieciona maska, noga sarny ześlizgła sie wybiła lampę, złamała nogę i uderzyła głową o asfalt i padła, nieźle co ? i tak sobie pomyślałem że jak doświetle pobocze to będzie git. A może coś polecicie jako dalekosiężne.

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » wt paź 09, 2007 11:09

Jak masz H4 To nie masz sie co obawiac , a styków napewno nie spalisz . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DariusN
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DariusN » czw paź 11, 2007 20:09

No dobra po wizytach w okolicznych sklepach stwierdzam że niema wyboru trzeba brać na allegro tylko jakie? Ma ktoś z Was zamontowane dalekosiężne może. Ja Planowałem okrągłe pod tablicę rejestracyjną coś jak w mustangu, niewiem jak by to wyglądało, albo owalne lub prostokątne pod tablicą ale na jej rogach przeglądam wasze fury ale jeszcze nie trafiłem na coś takiego. Ma ktoś pomysły????????????????

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”