Problem z ogrzewaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem z ogrzewaniem
Przeczytałem wszystkie możliwe posty na ten temat, ale nadal nie wiem co jest nie tak.
Problem jest tego typu, że kilka dni temu wsiadłem do auta i ogrzewanie nie działa...
Ktoś tam niby mówił, że linka spadła z pokrętła.
Wczoraj jednak stałem chwilę z zapalonym silnikiem, jakieś 10 min i temperatura skoczyła do 100 stopni:/ Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, zawsze trzymał temperaturę jak należy. Czy to może mieć coś wspólnego z zepsutym ogrzewaniem?
Problem jest tego typu, że kilka dni temu wsiadłem do auta i ogrzewanie nie działa...
Ktoś tam niby mówił, że linka spadła z pokrętła.
Wczoraj jednak stałem chwilę z zapalonym silnikiem, jakieś 10 min i temperatura skoczyła do 100 stopni:/ Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, zawsze trzymał temperaturę jak należy. Czy to może mieć coś wspólnego z zepsutym ogrzewaniem?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
w senie jak nie dziala? wentylator nagrzewnicy nie dziala?
czy wentylator dziala a po przestawieniu na ogrzewanie leci dalej zimne powietrze?
u mnie nie lecialo ogrezwanie bo mialem zapowietrzona nagrzewnice, silnik byl goracy woda w chlodnicy teraz a na rurkach do nagrzewnicy bylo tylko do polowy wypelnione ciepla woda...
moze linka z klapek spadla ale w to watpie bo to raczej sie nie zdaza jak sie tam nie grzebie...
czy wentylator dziala a po przestawieniu na ogrzewanie leci dalej zimne powietrze?
u mnie nie lecialo ogrezwanie bo mialem zapowietrzona nagrzewnice, silnik byl goracy woda w chlodnicy teraz a na rurkach do nagrzewnicy bylo tylko do polowy wypelnione ciepla woda...
moze linka z klapek spadla ale w to watpie bo to raczej sie nie zdaza jak sie tam nie grzebie...
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wracam do tematu:SkinnerPL pisze:w senie jak nie dziala? wentylator nagrzewnicy nie dziala?
Rozkręciłem panel z pokrętłami dzisiaj, raczej tam wszystko jest ok: jak kręcę pokrętłem od ciepłego powietrza, to strumień powietrza jest słabszy kiedy ogrzewanie jest na max, ale wciąż zimny. Sprawdzałem węże idące do nagrzewnicy: lewy był, że tak to określę "miększy" tak jakby nie było w nim cieczy. Czy to świadczy o problemie z nagrzewnicą?
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W jaki sposób ją najlepiej wyczyścić?Gr@rM! pisze:Moze masz nagrzewnice czyms zasyfiona?? Tez mialem podobny problem z ogrzewaniem i powodem wlasnie byl brud
Możliwe jest to, że jednego dnia było ogrzewanie, drugiego już nie ma tak nagle? Czy na pewno powodem będzie nagrzewnica?
Wczoraj po dłuższej przejażdżce otworzyłem maskę i przyjrzałem się przewodom idącym do nagrzewnicy. Słychać było ewidentnie, że coś jest nie tak, jakby tam było w środku powietrze, albo płyn nie miał takiego obiegu przez nagrzewnicę jak powinien mieć...
Ostatnio zmieniony ndz paź 28, 2007 09:32 przez wolfzan, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja zrobilem tak:
zdjalem te 2 weze, pod jeden podlaczylem szlaufa, na drugi nalozylem tez waz, zeby wode odprowadzic pod silnik, odkrecilem wode i wylecialo pelno syfu. Pozniej zalozylem waz doprowadzajacy wode do nagrzewnicy i kiedy zaczela wylatywac druga rurka zalozylem waz (w ten sposob najlepiej odpowietrzysz nagrzewice) i teraz grzeje az milo Bardzo mozliwe ze wystarczy ja tylko odpowietrzyc, ale nie zaszkodzi przeplukac. Pozrdo
zdjalem te 2 weze, pod jeden podlaczylem szlaufa, na drugi nalozylem tez waz, zeby wode odprowadzic pod silnik, odkrecilem wode i wylecialo pelno syfu. Pozniej zalozylem waz doprowadzajacy wode do nagrzewnicy i kiedy zaczela wylatywac druga rurka zalozylem waz (w ten sposob najlepiej odpowietrzysz nagrzewice) i teraz grzeje az milo Bardzo mozliwe ze wystarczy ja tylko odpowietrzyc, ale nie zaszkodzi przeplukac. Pozrdo
Ostatnio zmieniony ndz paź 28, 2007 11:41 przez Gr@rM!, łącznie zmieniany 1 raz.
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Punkcik poszedłGr@rM! pisze:Ja zrobilem tak:
Na tygodniu spróbuję to zrobić, dzięki
Doprowadzajacy z tego co pamietam jest lewy. Zdejmij prwy waz, i zapal na chwilke silnik az z nagrzewnicy poleci woda iw tedy go zaloz, powwinno pomoc. Czasem nagrzewnica moze byc juz zasyfiona to wtedy przydaloby sie ja przeplukacalganow pisze:a który to wąż doprowadfzający wodę do nagrzewnicy? mam podobny problem, wogóle nie leci ciepłe powietrze. mógłby ktoś wrzucić jakieś fotki i dokładny opis jak odpowietrzyć nagrzewnicę. Byłbym wdzięczny.