Nieotwierają mi się szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kamilcichosz
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nieotwierają mi się szyby
Witam. Niewiem co jest z moim mk3 ponieważ niechcą mi się otwierać szyby elektryczne ;/ niestety takiego go już zakupiłem ... może wiecie dlaczego tak się mogło stać? bo sprawdzałem przekaźniki i jest wszystko ok
Mój mk3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130048
- kamilcichosz
- Nowicjusz
- Kontakt:
to albo nie dochodzi wogole prad do urządzen sterującychkamilcichosz pisze:nie właśnie zero reakcji jest...
bo może:
- nie masz kabli (sprzedający Ci auto założył nowe boczkiw drzwiach i tyle)
- albo nie masz w ogóle silniczków, sprzedający je opchnął wczesniej ...
sorki ale musiałbyś sam chociaż sprawdzić czy dochodzi prąd i czy jest dobra masa
bo ani jedna ani druga strona nie działa to trochę dziwne, sprawdź bezpieczniki
i czy w samym gnieździe w skrzynce dobrze siedzą, bo może i styku nie mają
Ostatnio zmieniony czw paź 25, 2007 18:46 przez RobertP, łącznie zmieniany 1 raz.
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- kamilcichosz
- Nowicjusz
- Kontakt:
no silniczki mam ogólnie tylko poradze się waś i musze sprawdzić te dojście prądu... bo ja byłem z tym u elektyka i mi powiedział ze niby silniczki są jakieś od starszego modelu;/ ale jakoś niechce mi się wierzyć bo sądze że by chociaż tak jak mówiecie było coś słychać
Mój mk3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130048
- Paweł Marek
- V.I.P.
zacznij od podstaw i sprawdź 2 bezpieczniki: jeden taki większy zielony umieszczony na skrzynką bezpieczników, i drugi w typowym miejcu u dołu skrzynki , chyba przedostatni, ale sprawdź wszystkie. Przekaźników niema od szyb poza tymi w modułach w drzwiach. Skoro wszystkie nie działają to naprawa będzie prosta. o ile to nie jest jakaś nietypowa rzeźba. Schematy są na forum.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- kamilcichosz
- Nowicjusz
- Kontakt:
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak już było jak kupiłem. Ale nie sądzę, żeby było jak piszesz, ponieważ lewa tylna szyba na początku działała, a teraz już przestała więc coś tam nawaliło i podejrzewam, że to samo jest z przednią.Sztomel pisze:wolfzan, a czy taki defekt był już w aucie jak go kupiłeś bo jeśli tak to zdejmij bebechy z drzwi (tapicerka) i sprawdź czy szyby nie są podparte deseczkami, większość gości tak robi zanim dokupi się mechanizm z linkami do szyby po zerwaniu plastikowych uchwytów mocujących.
Pozdrawiam
Sztomel