Jak wymienic aparat zaplonowy w AGG i jak go ustawić !?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pawelekmisiu
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Jak wymienic aparat zaplonowy w AGG i jak go ustawić !?

Post autor: Pawelekmisiu » pn paź 29, 2007 11:20

Hej!
Mam MK3 z silnikiem AGG. Jak wymienic aparat zapłonowy i jak później go ustawic zeby wszystko było OK.
Jeżeli macie jekies fotki i ktoś mógłby powiedziec mi to krok po kroku jak to zrobić bede bardzo wdzięczny!!!
I jakie przy AGG powinny być ustawienia fabryczne!
Dzieki i pozdrawiam!

Obrazek

Moje dzieciątko MK3 CLEAN!!!
Ostatnio zmieniony pn paź 29, 2007 11:31 przez Pawelekmisiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn paź 29, 2007 16:23

jeśli wykręcisz stary mneij więcej przypatrz się gdzie (w którym miejscu znajdyje się palec rozdzielacza i tak załóz nowy ale pózniej trzeba jechać do fachowca aby do porządku ustawił zapłon a jeśli sie pogubisz z tym to proponuje wykręcić świece 1 cylindra i znależć poprzez wsadzenie (patyka ) w miejsce świecy górny ,martwy punkt tłoka i wtedy już będziesz wiedział gdzie ma być zapłon 1 cylndra palec ci pokaże

kamil.wilk
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kamil.wilk » sob lis 03, 2007 22:59

dziejo pisze:jeśli wykręcisz stary mneij więcej przypatrz się gdzie (w którym miejscu znajdyje się palec rozdzielacza i tak załóz nowy ale pózniej trzeba jechać do fachowca aby do porządku ustawił zapłon a jeśli sie pogubisz z tym to proponuje wykręcić świece 1 cylindra i znależć poprzez wsadzenie (patyka ) w miejsce świecy górny ,martwy punkt tłoka i wtedy już będziesz wiedział gdzie ma być zapłon 1 cylndra palec ci pokaże
Myśle że wszystko jest opisane w książce serwisowej....
Raczej nie polecam wkładania patyka...
w ololicach sprzęgła masz specjalny korek a tam na kole jest znak położenia pierwszego cylindra.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”