Szanowni !
Mam problem z rurkami - przewodami hamulcowymi.
Są strasznie skorodowane i nie wiem co zrobić.
Czy jest sens je odrdzewiać czy kupić nowe.
Jeśli nowe to gdzie proponujecie - jak najbliżej Czestochowy badź drogą internetową czy pocztową.
dziekuje za pomoc
Gostern
Przewody hamulcowe skorodowane - wymieniac?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przewody hamulcowe skorodowane - wymieniac?
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2007 12:30 przez gostern, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie wiem co inni na to ale ja w jetce starej orginalne żelażne zastąpiłem miedzianymi. Sa takie w każdym sklepie moto za grosze, kupuje się je wg długości, trzeba je sobie tylko samemu odpowiednio powyginać (co tak bardzo estetycznie może nie wygląda) .
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
W większości sklepów zrobią Ci nowe przewody na taką długość jaką będziesz tylko chciał. Jedyny warunek to twoje końcówki do zarobienia bo mało który sklep ma nowe. Przewody są w sklepach na metry więc dobre zmierzenie, a potem dogięcie i już jest nówka sztuka. Korozja bardzo osłabia przewody, a jak wiadomo: jak nie zahamujesz to za ....... .
- Paweł Marek
- V.I.P.
Re: Przewody-rurki hamulcowe
na razie nie dotykaj tego bo może rdza trzyma Ci dziurkęgostern pisze:Są strasznie skorodowane i nie wiem co zrobić.
Czy jest sens je odrdzewiać czy kupić nowe.
która już jest w przewodzie, jak dotkniesz to ci cały płyn zleci
jak już to kupić nowe ....
aha za wczasu przygotuj sobie dobry sześciokątny klucz oczkowy 11 z wcięciem na przewód
i uważaj żebyś nic nie poukręcał
[ Dodano: Sro Lis 07, 2007 04:24 ]
w kazdym motoryzacyjnym sklepie można to kupićgostern pisze:Gdzie takie gotowce można nabyć do golfa 3
i nie musi być koniecznie do golfa3
kupujesz podając długość wcześniej mierząc mniej więcej jakiej długości potrzebujesz
przewód ten jest takie jakby z cienkiej rurki miedzianej, więc jest w miarę elastyczny
i nawet jak kupisz ciut za długi to można go ładnie gdzieś ułożyć
[ Dodano: Sro Lis 07, 2007 04:27 ]
no to nieźle chciał Cię skasować, jeden taki przewód o dług. ok. 3m to koszt ok.30złForester pisze:i za ile? (jeden mechanik mowil ze 100 za strone)
chyba że Ci policzył z robocizną i płynem hamulcowym
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2007 05:30 przez RobertP, łącznie zmieniany 1 raz.
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN