Silentbloki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silentbloki
Poda mi ktoś linka ze zdjęciami wymiany silentbloków golf 2 lub3 byłym wdzięczny miałem to gdzieś zapisane ale nie mogę znaleść z góry dziękuje
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Silentbloki
gajdos pisze:Poda mi ktoś linka ze zdjęciami wymiany silentbloków golf 2 lub3 byłym wdzięczny miałem to gdzieś zapisane ale nie mogę znaleść z góry dziękuje
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... =simerblok
o to Ci chodzi??
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
posprawdzaj sobie takie rzeczy jak łożysko felga opona też nie dawno wymieniałem simerbloki bo mi stukało bardzo na obciążonym. a jeszcze jedno pamietaj że wszystko dokręca sie już na opuszczonym samochodzie z kołami bo szlak trafi simerbloki po przekrecają ci sie na gumach ja taki błąd popełniłem. wrazie pytań spokojnie możesz zastać mnie na gg 1853858gajdos pisze:Wielkie dzięki. Chciałem się upewnić czy dobrze je założyłem, bo wymieniłem je dodatkowo też amorki i nadal mi coś stuka. Bardziej na obciążonym niż sam jade ale stuka Pozdr. i dziękuje
- Paweł Marek
- V.I.P.
Poluzowałem silentbloki i narazie nic nie stuka hurarara :)Dodatkowo zakupiłem sobie nowe sprężyny seryjne myślałem że będzie znaczna poprawa a tu lipa. Ale nie ma co narzekać w przyszłym roku autko będzie mieć 20 lat
Mam pytanie do znawców lub maniaków golfa, rzeczywiście zawieszenie tylne jest takie twarde czy jestem przewrażliwiony??
Dodam że wymieniłem z tyłu silentbloki amorki sprężyny oldboje łożyska w kołach Co się nie robi dla czerwonej strzały heheh Pozdrawiam
Mam pytanie do znawców lub maniaków golfa, rzeczywiście zawieszenie tylne jest takie twarde czy jestem przewrażliwiony??
Dodam że wymieniłem z tyłu silentbloki amorki sprężyny oldboje łożyska w kołach Co się nie robi dla czerwonej strzały heheh Pozdrawiam
A jaką masz kolego wersje tego Golfika?gajdos pisze:
Bo różnice po między poszczególnymi wersjami w zawieszeniach też są. Słabsze wersje G, GL itd. mają stosunkowo miekkie zawieszenia (stosunkowo bo golfy nigdy chyba zbyt miękkie niebyły co ja osobiście uznaje za +), inna sprawa jeśli mówimy o wersjach usportowionych GT, GTI, tu juz zawieszenie zestrojone jest ciut inaczej, sztywniej i niżej o 10mm jeśli mowa o mkII. I bardzo dobrze że tak jest z wiadomych względów :].
Dbaj kolego dbaj o swojego mk to napewno bedzie Ci jeszcze długo służył.
dawno, dawno temu eMKaDwa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 8a#2102978
Części GTI, GT TDI, Cupra, FR
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 8a#2102978
Części GTI, GT TDI, Cupra, FR