Mozna zamieszac borygo z petrygo?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mozna zamieszac borygo z petrygo?
Sluchajcie mam pytanko. W samochodzie mam mieszanke wody z borygo, szykuje sie wymiana ale jeszcze nie teraz. Teraz natomiast chcialbym uzupelnic stan petrygiem ktorego mam troszke w domu. Czy napewno moge dolac?
P.S jaki akumulator do 1,6 benzynki? D Z I E K I ! ! !
P.S jaki akumulator do 1,6 benzynki? D Z I E K I ! ! !
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Bonguś zasada mowi - nie mieszac, choc oczywiscie to nie oznacza, ze nie mozna.bongo pisze:Możesz dolać,ja dolewałem i nic sie nie działo.
u mnie mieszanie spowodowalo korocje w ukladzie i zniszczenie wlacznika wentylatora. ROZPUSCIL sie jak cukierek, mimo, ze to metal. masakra.
Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 16:05 przez souler, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
czyli panowie jaki z tego moral, chyba jednak doleje bo do minimum brakuje mi jakis dwoch centymetrow. Lepiej dolac petrygo jak wody w tym okresie. Samochod w tym tygodniu bedzie stal pod chmurka bo w garazu materialy na remont.
A jak chodzi o baterie to wielkie dzieki za info, czas wymienic bo na tym 36 Ah nie chca mi juz za bardzo wycieraczki chodzic a i z paleniem jest czasami tragedia (nie rozstaje sie z kablami rozruchowymi i uprzejmymi uzytkownikami drog). Pozdrawiam Drodzy koledzy!!!!
A jak chodzi o baterie to wielkie dzieki za info, czas wymienic bo na tym 36 Ah nie chca mi juz za bardzo wycieraczki chodzic a i z paleniem jest czasami tragedia (nie rozstaje sie z kablami rozruchowymi i uprzejmymi uzytkownikami drog). Pozdrawiam Drodzy koledzy!!!!
Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wiesz, nie wiem litrowo ile mi tego brakuje ale na zimnym silniku jest jakies dwa centymetry do dolnej kreski-minimum. Mam w bagazniku 5 litrow petrygo, tyle ze nikt nie ma czasu na wymiane, a ja sam sie boje za to zabierac choc teoretycznie wiem jak to zrobic, ale jednak nie bede tak odwazny. Mam nowe kroće wodne ale boje sie mimo to, je urwac.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To chyba masz dobrze
Ja tak u siebie stwierdziłem w tych silnikach.Jak dolewałem tak na środek między min a max w zbiorniczku (bo tak na zdrowy rozum to powinno być optymalnie) to mi wychlapał przez nadmiar jak sie rozgrzał i wracało tak jak u ciebie.
Nie wiem te układy vw chyba tak mają .
Jak teraz zaglądam i na zimnym widze płyn w zbiorniczku to tak zostawiam .
Ew scisne wąż od chłodnicy jak słyszę bulgotanie w wyrównawczym -nawet nie zaglądam
Ja tak u siebie stwierdziłem w tych silnikach.Jak dolewałem tak na środek między min a max w zbiorniczku (bo tak na zdrowy rozum to powinno być optymalnie) to mi wychlapał przez nadmiar jak sie rozgrzał i wracało tak jak u ciebie.
Nie wiem te układy vw chyba tak mają .
Jak teraz zaglądam i na zimnym widze płyn w zbiorniczku to tak zostawiam .
Ew scisne wąż od chłodnicy jak słyszę bulgotanie w wyrównawczym -nawet nie zaglądam
Płyny na bazie glikolu są mieszalne, różnią się one praktycznie tylko uszlachetniaczami, co raczej ma znaczenie tylko w zaawansowanych technicznie medalach samochodów.
[ Dodano: 10 Lis 2007 18:30 ]
Ps; Co do akumulatora - zalecany jest 52Ah. nie kupuj jakichś Yamamoto czy tym podobnego badziewia.
Centra jest ok jeśli chodzi o cenę i jakość.
Ja kupiłem do swojego (AEE 1,6 75KM) 62Ah i 480 Amper pradu rozruchowego ZIPP czy ZAPP - jakos tak . Straszyli mnie, że będzie niedoładowany, alternator nie wyrobi - wszystko jest ok a prądu mam aż nadmiar - zima nie zima, zawsze za drugim obrotem rozrusznika już zaskakuje .
[ Dodano: 10 Lis 2007 18:30 ]
Ps; Co do akumulatora - zalecany jest 52Ah. nie kupuj jakichś Yamamoto czy tym podobnego badziewia.
Centra jest ok jeśli chodzi o cenę i jakość.
Ja kupiłem do swojego (AEE 1,6 75KM) 62Ah i 480 Amper pradu rozruchowego ZIPP czy ZAPP - jakos tak . Straszyli mnie, że będzie niedoładowany, alternator nie wyrobi - wszystko jest ok a prądu mam aż nadmiar - zima nie zima, zawsze za drugim obrotem rozrusznika już zaskakuje .
Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 15:13 przez h2so4, łącznie zmieniany 2 razy.