Problem z zimnym silnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z zimnym silnikiem
Witam.
Mam problem z zimnym silnikiem do rozgrzania się, po zapaleniu na benzynie. Silnik chodzi nie równo. Na obrotomierzu wskazuje normalnie gdzieś ok 1100obr/min. Gdy ruszam i jadę strasznie nim szarpie i jest zamulony. Dzieje się to tylko na benzynie. Gdy przełączę na gaz jest OK. Czujnik temp. był ostatnio wymieniany, świece, przepustnica czyszczona itp. Proszę o poradę, sugestie. Pozdrawiam
Mam problem z zimnym silnikiem do rozgrzania się, po zapaleniu na benzynie. Silnik chodzi nie równo. Na obrotomierzu wskazuje normalnie gdzieś ok 1100obr/min. Gdy ruszam i jadę strasznie nim szarpie i jest zamulony. Dzieje się to tylko na benzynie. Gdy przełączę na gaz jest OK. Czujnik temp. był ostatnio wymieniany, świece, przepustnica czyszczona itp. Proszę o poradę, sugestie. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt lis 13, 2007 15:40 przez Dawid_BB, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Filtr paliwa wymieniny filtr powietrza w jakim stanie?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Problem z zimnym silnikiem
ja dołącze do pytania bo u mnie podobny problemik,wymieniona lambda,kopulka,swiece na lpg jest ok problem only benzyna i z jak zimny tzn przegazuje i problem pomalu znika,nie wiemienialem jeszcze kabli hmm moze mają jakies przebicie ma ktos jakies sugestie ??Dawid_BB pisze:Witam.
- zbik83
- Grupa Śląsk
- Kontakt:
Witam...
Aby nie zaśmiecać forum, podłączam się pod temat...
Mam ten sam problem jednak u mnie występuje on zarówno na gazie, jak i na benzynie..
Problem zanika jeśli go przegazuje parę razy..Ale jeśli bym od razu chciał ruszyć to po wyjeździe z parkingu, samochód przygasa i tak się dzieje aż się nagrzeje..
Proszę o pomoc..
Mam ten sam problem jednak u mnie występuje on zarówno na gazie, jak i na benzynie..
Problem zanika jeśli go przegazuje parę razy..Ale jeśli bym od razu chciał ruszyć to po wyjeździe z parkingu, samochód przygasa i tak się dzieje aż się nagrzeje..
Proszę o pomoc..
Spróboj odlaczyc akumulator na 5 min a pozniej go podlaczi zobacz czy ten problem wystepuje.zbik83 pisze:Witam...
Proszę o pomoc..
A czy mogą tak robic przewody zapłonowe ? U mnie problem tylko na zimnym pb,a na gazie ok,mechanior stwierdzil ze mogą to byc kable bo inne napiecie na pb a ine na lpg,moze ktos potwierdzic bo nie wiem czy wymieniac
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 10:15 ]
może ktoś sie wypowiedziec czy to przewody ?pliss
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 10:15 ]
może ktoś sie wypowiedziec czy to przewody ?pliss
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie gdybajcie i nie wymieniajacie połowy samochodu bez sensu, ja także mam ten problem wystaczy że troche dodam gazu i już się tak nie dzieje. Ale nie wymyślam tylko czekam aż będzie kasa żeby pojechać i podpiąc auto pod kompa. Nikt tutuaj nie jest wróżką.
Do wymiany mogą być następujące elementy w moim przypadku:
1. wtrysk
2. pompa
3. sonda
4. czujnik temp dla sterownika.
Nie wymieniam bo na głowe nie upadłem, diagnosta oceni co jest nie tak i wtedy wymienię. Pozdrawiam i życzę Wam rozsądnego podejścia do sprawy.
Do wymiany mogą być następujące elementy w moim przypadku:
1. wtrysk
2. pompa
3. sonda
4. czujnik temp dla sterownika.
Nie wymieniam bo na głowe nie upadłem, diagnosta oceni co jest nie tak i wtedy wymienię. Pozdrawiam i życzę Wam rozsądnego podejścia do sprawy.
[img]http://www.usersigs.com/site/data/media/10/Sans_titre-2.gif[/img]
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446