Nie działają kierunkowskazy, awaryjne działają
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
Nie działają kierunkowskazy, awaryjne działają
Słuchajcie mam taki problem, nie działają mi kierunkowskazy, zauważyłem ze jak mam włącozny zapłon to kontrolka kierunków swieci światłem ciagłym ale tak jakby o 50%słabiej od tego jak są normalnie włączone kierunki. Po włączeniu kierunku, wajcha w lewo lub prawo, kontrolka swieci światłem ciagłym mocnym.
Najpierw myslalem ze to moze bezpiecznik albo przekaznik, sprawdziłem i bezpiecznik i przekaznik działają. pozatym, po właczeniu świateł awaryjnych wszystkie światła mi migają, tzn te od kierunków i kontrolka też, tak jakby wszystko było dobrze.
Pytam o porade bo sie troche głowiłem i sam niewiem cop to juz moze być.
P.S.
Szukałem czegoś podobnego na forum ale nie znalazłem.
Pozdro i dzieki z góry za wszelkie odpowiedzi.
Najpierw myslalem ze to moze bezpiecznik albo przekaznik, sprawdziłem i bezpiecznik i przekaznik działają. pozatym, po właczeniu świateł awaryjnych wszystkie światła mi migają, tzn te od kierunków i kontrolka też, tak jakby wszystko było dobrze.
Pytam o porade bo sie troche głowiłem i sam niewiem cop to juz moze być.
P.S.
Szukałem czegoś podobnego na forum ale nie znalazłem.
Pozdro i dzieki z góry za wszelkie odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony wt lip 29, 2008 22:57 przez igor002, łącznie zmieniany 1 raz.
Mk3 GTI 16V ABF
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
tak, to był bezpieczniek, sprawdziłem dzis rano przy swietle.
tylko dziwne bo na schemacie i w opisie przekażników nr17 w bezpiecznikach to awaryjne, i ten był przepalnmy a awaryjne normalnie chodziły, według schematu też to trroche dziwne no ale juz działa wiec ok:)
gdyby ktos coś takiego miał to sprawdzcie bezpiecznik od awaryjnych:)
tylko dziwne bo na schemacie i w opisie przekażników nr17 w bezpiecznikach to awaryjne, i ten był przepalnmy a awaryjne normalnie chodziły, według schematu też to trroche dziwne no ale juz działa wiec ok:)
gdyby ktos coś takiego miał to sprawdzcie bezpiecznik od awaryjnych:)
Mk3 GTI 16V ABF
-
- Mały gagatek
przekażnik od kierunków jest przerywaczem ma 3 lub(albo)4nóżki jestnad bezpiecznikami jak go wyciągniesz to oznaczenia na nim 49 49a 31 imoże być c, zmostkuj 49 i 49a mają być kierunki oczywiście po włączeniu strony gdy brak sprawdż masę na 31 i + po włączeniu zapłonu który idzie przez włącznik kier.awaryj.
-
- Mały gagatek
moze wlacznik w manetce cos sie styknal i nie chce odstyknac. polecam ci ja przeczyscic ewentualnie wymienicbinikd pisze:mam taki sam problem.. wymienilem bezpieczniki i nic.. dodatkowo teraz jak wlaczam pozycyjne swiatla to swieci mi kontrolka od swiatel drogowych.. moze ktos wie co zrobic z tym..
co do swiatel kk to przekaznik od nich jest na miejscu 6 i moze a nawet powiniem miec nr 21 lub 191 wymiana rzadko jest konieczna. najczesciej wina przepalonego bezpiecznika.
Hmm ale żeby załączyć światła długie nie muszą być włączone mijania? Hmm może się w kozi róg zapędzam.axel1989 pisze:a co on ma do swiateł drogowych...?? zeby dzialaly musi byc przelaczony. ale po przelaczeniu nie ma tam zadnego przewodu ktory steruje swiatlami drogowymi, drogowe sie wlacza manetka przy kierownicy i tam dosc czesto sie to psuje ten przelacznik on-offA może i włącznik na desce już niedomaga...
no nie bo nawet na wszystkich swiatlach wylaczonych i bez kluczyka w stacyjce jak sie przyciagnie manetke do siebie i trzyma to sie wlaczaja swiatla drogowe.
moze ma gdzies zwarcie przy swiatlach z przodu przy kostkach, albo sie kabelki poprzecieraly i sie zwieraja albo manetka. choc moze tez bezpiecznik
moze ma gdzies zwarcie przy swiatlach z przodu przy kostkach, albo sie kabelki poprzecieraly i sie zwieraja albo manetka. choc moze tez bezpiecznik