Witam
po lekkiej kolizji zakupiłem szeroki zderzak na przód, ale ku mojemu zdziwieniu mocowany jest na cztery cienkie śruby, a dokładniej to wystają od wewnątr zderzaka tylko tuleje na te śruby. Z tym myślę że problemu nie bedzie, bo są one akurat za profilem miejsca na tablicę rejesracyjną, to ramkę od razu przykręcę. Ale boczne 'kółeczka' do mocowania boków zderzaka, po jednym z każdej strony, są zbyt małe na ten zderzak. Mam już kupione i wyglądają dokładnie tak:
http://allegro.pl/item280753363_vw_golf ... _nowe.html
I teraz pytanie:
Muszę przewiercić blachę, czy da radę jakoś je zamontować na te mniejsze kółka? Bo chyba wiercenie będzie nieuchronne...
Pozdrawiam
Szeroki zderzak przedni: boczne mocowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szeroki zderzak przedni: boczne mocowania
Ostatnio zmieniony pn gru 10, 2007 21:14 przez karoll6, łącznie zmieniany 1 raz.
GOLF II, 1989r; 1.6; 51kW
- forevwers
- Użytkownik
- Kontakt:
chyba jednak trzeba wiercic. mam ten sam proble ale narazie czekam do wiosy, a przy okazji musze kupic wzmocnienie i chybanowy zdezak
Ostatnio zmieniony pn gru 10, 2007 21:34 przez forevwers, łącznie zmieniany 1 raz.
musisz wiercic!!nie obawiaj sie to nic strasznego dobrze dopasuj i po płaczu zadna filozofia nie kombinuj na małe zaczepy bedzoe niewypał pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt gru 11, 2007 12:19 przez M!C, łącznie zmieniany 1 raz.
MKII PO MALYCH POPRAWKACH http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=115409
Chyba kupiłem jakiś tandetny ten szeroki zderzak, bo ciągle mi odskakuje od tych zaczepów bocznych. Zrobiłem boki na śruby, ale nie, ze przewiercałem poszycie zderzaka, tylko wewnątrz są taki haczyki i do nich przykreciłem śruby. Dzisiaj montuje juz wszystko i zamieszcze tutaj fotkę.
Dzięki za wsparcie
Dzięki za wsparcie
GOLF II, 1989r; 1.6; 51kW