problem z elektrycznymi szybami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
problem z elektrycznymi szybami
Witam! Dzisiaj chciałem otworzyć kluczykiem drzwi, i centralny ledwo co otworzył wszystkie drzwi, natomiast wszystkie szyby otworzyły się i nie chcą się teraz zamknąć-ani w jedną ani w drugą stronę-dodam jeszcze że musiałem wracać do domu 20km z otwartymi szybami...koszmar. Teraz zamknąłem drzwi przez centralny, ale nie chcą się otworzyć (pompa od centralnego zamka działa bo buczy), no a drzwi nie chcą się zamknąć. Czy coś mogło się stać z zamkiem w drzwiach od strony kierowcy??Czytałem kiedyś że tam są jakieś mikroczujniki. Pomóżcie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
to że buczy a nie działa znaczy że pęknął gdzieś wężyk, najczęściej w złączkach dzrwiowych lub klapy wężyk. Albo też pęknął któryś kabel sterujący w złączkach drzwiowych. Próbuj czy central działa po wciśnięciu przycisku dzrwi kierowcy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.