wszedzie olej, wyrzuca olej przez bagnet
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wszedzie olej, wyrzuca olej przez bagnet
witam dzis zauwazylem iz w pokrywie filtra powietrza pojawila sie taka maz jak by maz koloru masla i zauwazylem tez ze olej wydostaje sie z pod bagnetu tam gdzie sprawdza sie poziom oleju.. i chlapie po pasku od alternatora i po obudowie od paska rozrzadu. oleju jest minimum wiec to nie jest spowodowane duza iloscia oleju ale zauwazylem ze troszke mi plynu zbiornika wyrownawczego ubylo. prosze o pomoc. i jeszcze jedno ja skrecam w prawo lub w lewo to czuje w pewnym momencie taki opor a pozniej juz go nie ma i za groma nie wiem co to moze byc??
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 15:34 przez marian__, łącznie zmieniany 1 raz.
- Młoda
- KS KathStyle
- Auto: Czarna Wdowa <3
jeśli wyrzuca olej przez bagnet oznacza nic innego jak odma, weź ja obadaj przeczyść, maź o której mówisz robi sie poprzez mało robionych kilometrów samochodem, tzw krótkie odcinki trasy U siebie tak miałam na szczęście u mnie z odmą wsio ok i najlepiej raz w tygodniu zrobić dłuższą konkretna trasę ... mi to pomaga aczkolwiek maź jest nadal ... Maź to nic innego jak skroplona para, która nie zdołała się ulotnić z komory silnika poprzez wydech
Weź też poszukaj w szukajce o odmie było na forum wiele razy wałkowane
Weź też poszukaj w szukajce o odmie było na forum wiele razy wałkowane
ale pi razy oko o ten sam efekt chodziRobert Pala pisze:Młoda napisał/a:
Maź to nic innego jak skroplona para, która nie zdołała się ulotnić z komory silnika poprzez wydech
male sprostowanie: para ze skrzyni korbowej nie ulatnia sie przez wydech tylko przez odme.
Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2007 21:27 przez Młoda, łącznie zmieniany 2 razy.
Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"
- Robert Pala
- Ma gadane
- Kontakt: