problem z nalozeniem zacisku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z nalozeniem zacisku
Panowie kupilem dzisiaj tarcze i klocki. Wzialem sie za zakladanie ale nijak nie moze mi najsc na klocki zacisk. Probowalem tloczek jakos wepchnac ale nie dalem rady. Co jest nie tak? macie jakies pomysly?
wczesniej mialem wentylowane i i kloco te wezsze. Teraz chce miec serie, wezsze tarcze i szersze klocki. 1,6 beznynka 90 r.
wczesniej mialem wentylowane i i kloco te wezsze. Teraz chce miec serie, wezsze tarcze i szersze klocki. 1,6 beznynka 90 r.
Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)
- Sailor Ripley
- Nowicjusz
Do wciskania tłoczków hamulcowych można wykorzystać coś takiego:
http://www.allegro.pl/item315856104_zes ... _yato.html
Można też, przy odrobinie dobrych chęci, skonstruować taki wcisk na własną rękę - ja tak zrobiłem i zadziałało 100%. Życzę powodzenia
http://www.allegro.pl/item315856104_zes ... _yato.html
Można też, przy odrobinie dobrych chęci, skonstruować taki wcisk na własną rękę - ja tak zrobiłem i zadziałało 100%. Życzę powodzenia
- Paweł Marek
- V.I.P.
ścxisk stolarski w Castoramie za 10 zeta i po kłopocie, teraz zakladając że tłoczek jest wiciśnięty do końca i mimoto niechce najść zacisk to znaczy że kupileś sobie za grube klocki.Popatrz wofercieintercarsu, są tam rożne grubości podane w mm. Dobierzesz coś. W zasadzie wysatrczy jak powiesz w sklepie że potrzebujesz "te cieńsze klocki" do mk2 i dostaniesz właściwe
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek