huczenie w okolicach rozrządu!!!! 1.8 ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
huczenie w okolicach rozrządu!!!! 1.8 ABS
witam!cos huczy w okolicach kół zębatych rozrządu, na słuch wydaje mi się ze to w górnym kole rozrządu, jest tam jakies łożysko albo cos??Może to coś innego powoduje ten hałas??:( :grrr:I tylko na cieplym silniku, na zimnym jest cisza
-
- Nowicjusz
Opiszę moją sytuację.
Wymieniałem uszczelkę pod głowicą i przy okazji wymieniłem rolkę napinającą bo była już wyrobiona. Po złożeniu całości słyszałem dziwne dźwięki, huczenie itp...
Szukałem tego na różne sposoby, myślałem ze to już coś w klawiaturze.
W końcu przyszedł czas na wymianę oleju oraz paska rozrządu. Przeczyściłem wszystko benzyną ekstrakcyjną, wymieniłem zimmering przy zębatce w silniku od strony rozrządu.
Po wymianie zero hałasu, zadnych dziwnych szmerów, buczeń itp... więc myśle, że wina leżała po stronie paska rozrządu.
Tak było u mnie, nie wiem jak może być w Twoim przypadku.
Wymieniałem uszczelkę pod głowicą i przy okazji wymieniłem rolkę napinającą bo była już wyrobiona. Po złożeniu całości słyszałem dziwne dźwięki, huczenie itp...
Szukałem tego na różne sposoby, myślałem ze to już coś w klawiaturze.
W końcu przyszedł czas na wymianę oleju oraz paska rozrządu. Przeczyściłem wszystko benzyną ekstrakcyjną, wymieniłem zimmering przy zębatce w silniku od strony rozrządu.
Po wymianie zero hałasu, zadnych dziwnych szmerów, buczeń itp... więc myśle, że wina leżała po stronie paska rozrządu.
Tak było u mnie, nie wiem jak może być w Twoim przypadku.
- tomekra
- Użytkownik
- Kontakt:
jest prosty sposób sprawdzenia czy to pasek klinowy - weź sobie płyn do mycia szyb albo WD 40 i popsikaj pasek w czasie pracy jak przestanie na chwilkę tzn ze to jego wina a jak będzie tak samo po wyschnięciu płynu szukaj dalej
[url=http://www.vag-skierniewice.pl][img]http://images35.fotosik.pl/133/c7ee01e51af0ab20med.jpg[/img][/url]