Trzeszcząca półka :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ThoMass
- Mały gagatek
- Auto: VW GOLF VI VARIANT 1.6
- Silnik: CAYC
- Kontakt:
Trzeszcząca półka :(
Witam wszystkich użytkowników forum.
Od niedawna jestem posiadaczem MK4, strasznie denerwuje mnie trzeszczenie tylnej półki, oraz boczkow tylnych slupkow, widac ze byly juz kiedys rozbierane, i mysle ze to jest powodem tych dzwiekow, do tego wydaje mi sie jakby w tylnych drzwiach wpadaly w drgania szyby, jakby nie byly dokrecone na prowadnicach. Moze ktos spotkal sie z podobnym problemem. Moze jakies porady jak z tym sobie poradzic.
Dzieki za wszelakie podpowiedzi.
Od niedawna jestem posiadaczem MK4, strasznie denerwuje mnie trzeszczenie tylnej półki, oraz boczkow tylnych slupkow, widac ze byly juz kiedys rozbierane, i mysle ze to jest powodem tych dzwiekow, do tego wydaje mi sie jakby w tylnych drzwiach wpadaly w drgania szyby, jakby nie byly dokrecone na prowadnicach. Moze ktos spotkal sie z podobnym problemem. Moze jakies porady jak z tym sobie poradzic.
Dzieki za wszelakie podpowiedzi.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Kupcie uszczelkę do drzwi okien i wstawcie na łączeniach i po kłopocie stary golfowy myk
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
trzeszczenia półki możesz się pozbyć przyklejając na plastikowy rant, na którym półka leży pasek gumy np. uszczelki do okien. najlepiej czarnej wtedy nie rzuca się w oczy jak otworzysz klapę. u mnie kompletnie rozwiązało to problem a półka trzeszczała strasznie, nawet na najmniejszych nierównościach
- zpoe
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja miałem to samo i zrobiłem tak: boczki skreciłem wkrętami z boku, a do półki przykleiłem podkładki pod krzesła, meble w dwóch miejscach gdzie najbardziej się ocierała półka. ściągnij linki i poruszaj półką i usłyszysz gdzie trzeszczy. U mnie 2 podkładki i cisza teraz
[img]http://img294.imageshack.us/img294/5923/21442947bnm0.jpg[/img] [img]http://img167.imageshack.us/img167/2686/2144294604if2.jpg[/img]
- ThoMass
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolego a jesli to nie problem to moze moglgys zrobic fotki i zapodac na forum, wiedzialbym mniej wiecej w co wkrecic owe wkrety, skoro u ciebie dalo rezultat. Pozderkizpoe pisze:ja miałem to samo i zrobiłem tak: boczki skreciłem wkrętami z boku, a do półki przykleiłem podkładki pod krzesła, meble w dwóch miejscach gdzie najbardziej się ocierała półka. ściągnij linki i poruszaj półką i usłyszysz gdzie trzeszczy. U mnie 2 podkładki i cisza teraz
- ThoMass
- Mały gagatek
- Kontakt:
Moze ktos z kolegow ma schemat jak rozebrac tylne boczki w mkIV, 5 furtek i moglby podeslac na forum.
Dokladniej chodzi mi o te boczki w bagazniku i podpory do polki bagaznika. Nie chce czegos polamac lub uszkodzic.
Pozdr
Dokladniej chodzi mi o te boczki w bagazniku i podpory do polki bagaznika. Nie chce czegos polamac lub uszkodzic.
Pozdr
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 22:54 przez ThoMass, łącznie zmieniany 1 raz.