Zapomniałem jednego elementu zamnontowac, czym to grozi??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zapomniałem jednego elementu zamnontowac, czym to grozi??
Witam.
Przy wymianie uszczelki klawiatury zaworów zapomniałem zamontowac, taki plastik co zakłąda sie na wałek rozrządu, czym to grozi?? czy musze go zamontowac z powrotem??
Przy wymianie uszczelki klawiatury zaworów zapomniałem zamontowac, taki plastik co zakłąda sie na wałek rozrządu, czym to grozi?? czy musze go zamontowac z powrotem??
- Dedi_S
- Użytkownik
- Kontakt:
Bardzo szybko wywali Ci uszczelkę z pod pokrywy, raz u siebie też zapomniałem i właśnie taki był efekt. Podejrzewam, że zatrzymuje i równomiernie rozprowadza olej z kanałów olejowych. Rada: jeszcze raz rozbiórka i poskładanie od nowa tak jak ma być.
Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie wszystkie auta w ogóle mają ten plastyk, o ile dobrze rozumiem chodzi o tą długą pokrywkę. W mojej starej jetce 1,8 go nie było.
Ale efekt numer jeden będzie taki że jak zdejmiesz korek na pracującym silniku to cię opryska olejem.
A drugi - nie napewno tylko tak kombinuję - zapryska olejem wyjście odmy, a to już ból zasyfionego bez przerwy olejem filtra powietrza i gaźnika
Ale efekt numer jeden będzie taki że jak zdejmiesz korek na pracującym silniku to cię opryska olejem.
A drugi - nie napewno tylko tak kombinuję - zapryska olejem wyjście odmy, a to już ból zasyfionego bez przerwy olejem filtra powietrza i gaźnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Heh nie kojarzę żadnego plastiku pod pokrywą zaworów. Domniemywam że go poprostu nie mam, a mój silnik to RF - 1600cm3. Ja wiem co on może spełniac za zadanie , pewno zatrzymuje olej. Ale przez odmę raczej nie chlapnie bo przed wyjsciem odmy jest zamontowana metalowa kratka która zatrzymuje olej.
tragedni myśle że nie będzie. Choc skontroluj czy z odmy nie wali olej, bo szkoda i oleju i filtra powietrza, o gaxniku juz nie wspomnę
tragedni myśle że nie będzie. Choc skontroluj czy z odmy nie wali olej, bo szkoda i oleju i filtra powietrza, o gaxniku juz nie wspomnę
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Od wymiany felernej uszczeli mineło już 600km i dotej pory jest sucho.
Na weżu od odmy mam filterek zamontowany.
Nie odkręcam korka na chodzacym silnkiu
Kumpel w ładzie Samaże takiego plastiku niema i jakos szczegulnie jego silnikowi to nieprzeszkadza i nic nie cieknie.
Na weżu od odmy mam filterek zamontowany.
Nie odkręcam korka na chodzacym silnkiu
Kumpel w ładzie Samaże takiego plastiku niema i jakos szczegulnie jego silnikowi to nieprzeszkadza i nic nie cieknie.
Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
którędy???mateo mkII pisze:zaloz to jak najszybciej bo moze olej dostac sie na pasek rozrzadu a paski nie lubia oleju.
Ostatnio zmieniony sob cze 21, 2008 23:30 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdyby babcia miała wąsy była by dziadkiem>>> jak by miała puscic ta uszczelka to by juz dawno ją wywaliło, inne auta takiego plastiku nie maja i niema najmniejszego problem z tym.
A żeby zalac pasek rozrzadu, to olej by musiał tryskac strumieniami spod pokrywy.
A żeby zalac pasek rozrzadu, to olej by musiał tryskac strumieniami spod pokrywy.
Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Nie rozumiem Cie człowieku zadajesz nam pytania a potem sam na nie odpowiadaszJessy pisze:A gdyby babcia miała wąsy była by dziadkiem>>> jak by miała puscic ta uszczelka to by juz dawno ją wywaliło, inne auta takiego plastiku nie maja i niema najmniejszego problem z tym.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;