Podświetlenie gałek nawiewu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Soldier_M
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Podświetlenie gałek nawiewu

Post autor: Soldier_M » wt cze 24, 2008 19:14

Witam wszystkich forumowiczów.
Borykam się z problemem wyciągnięcia widocznej na zdjęciu żaróweczki. W innych postach pisaliśćie aby wykonać to pensetą ja u siebie takiej możliwości nie widze. Penseta sie osuwa i ślizga(rozumiem że wyciągam tylko żaróweczke, bez widocznej na zdjęciu białej tulejki w której jest osadzona ta żarówka). Może poradzicie mi jak mam odmocować ten panel i dostać się jakoś bardziej do wewnętrz bo palcem bądź w/w narzędziem nie daje rady, a niechce doprowadzić do momentu użycia większej siły i w konsekwencji pęknięcia.
Obrazek

Soldier_Marine

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » wt cze 24, 2008 19:38

nagrzej odpowiedniej średnicy końcówkę koszulki termoizolacyjnej, napchnij na żarówkę, odczekaj aż się zaciśnie. trochę cierpliwości i na pewno żarówka wyjdzie
powodzenia :)

[ Dodano: 24 Cze 2008 19:45 ]
przyszedł mi też taki pomysł że na koniuszki pensety nakleiłbyś gumę do żucia i też pewnie by się udało bo sama penseta zawsze będzie się ze szklanej bańki ześlizgiwać

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » wt cze 24, 2008 20:48

Ja robiłęm tak - na pencete z każdej strony nawijałem niewielka ilośc tasmy dwustronnej wkłądałem do środka i bez problemu wyciągałem ( bo gołą penseta mogłem pokruszyc a żarówka mimo tego siedziała w swoim gnieździe)- robiłem już tak nie raz i wtedy tez tak samo włożysz nowa żarówkę- pamietaj wyciągajac zobacz jak ustawiona byłą żarówka zeby nowa dobrze włożyć.

Kminik
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Podświetlenie gałek nawiewu

Post autor: Kminik » wt cze 24, 2008 20:53

Soldier_M pisze:Witam wszystkich forumowiczów.
Borykam się z problemem wyciągnięcia widocznej na zdjęciu żaróweczki. W innych postach pisaliśćie aby wykonać to pensetą ja u siebie takiej możliwości nie widze. Penseta sie osuwa i ślizga(rozumiem że wyciągam tylko żaróweczke, bez widocznej na zdjęciu białej tulejki w której jest osadzona ta żarówka). Może poradzicie mi jak mam odmocować ten panel i dostać się jakoś bardziej do wewnętrz bo palcem bądź w/w narzędziem nie daje rady, a niechce doprowadzić do momentu użycia większej siły i w konsekwencji pęknięcia.
[url=http://images33.fotosik.pl/298/767be6e30646c830m.jpg]Obrazek[/URL]
Obklej pincete tasma izolacyjna i napewno sie Tobie uda. Przynajmniej u mnie zadziałalo :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”