Nie odpalil, co moglo sie stac?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

GrzesiekMk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Nie odpalil, co moglo sie stac?

Post autor: GrzesiekMk3 » śr lip 09, 2008 22:34

witam
opisze krotko problem:
a wiec osd jakiegos czasu moje mk3 nie odpalalo za pierwszym razem zdarzalo sie ze za 3 lub 4 razem odpalil... a dzis po poludniu jaK go odpalaem to odpalil za moze 5 razem potem poszedlem na zakupy i ju z nie odpalil dusilem i nic..:(

hmm wiec co moglo pasc... moze swiece do wymiany?
jakis czas temu wymienilem kable wysokiego napiecia bo myslalem ze to moze kable... ale niestety to nie to wiec prosze o pomoc... PILNE!!!:)
Ostatnio zmieniony śr lip 09, 2008 22:36 przez GrzesiekMk3, łącznie zmieniany 1 raz.

Gunit
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gunit » śr lip 09, 2008 22:40

Sprawdź czujnik przy module zapłonowym, bo ma to do siebie że jak jest gorący silnik to nie chce zapalić a po ostygnięciu nie ma z tym problemu. Bądź sprawdź czujnik Halla.

GrzesiekMk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: GrzesiekMk3 » śr lip 09, 2008 22:45

a moze to pompa paliwa cos padla... chociaz nie wiem bo sumie jak odpalil... to nic sie nie dzialo.. .pomocy:)

Awatar użytkownika
Misiek_B
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misiek_B » śr lip 09, 2008 22:46

Ja miałem takie coś .
tez nie dopalał za pierwszym razem potem coraz dłużej sie krecił a wkoncu nie odpalił.
padła kostka stacyjki.

Ogólnie zacznij od sprawdzenia czy masz iskre na kablach ( wyjmujesz kabel ze swiecy wkładasz srubokret w nia i ktoś kreci patrzysz czy iskra jest)
Jak neima to albo modoł zapłonowy albo kostka stacyjki
Ostatnio zmieniony śr lip 09, 2008 22:51 przez Misiek_B, łącznie zmieniany 1 raz.

[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]

Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl

GrzesiekMk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: GrzesiekMk3 » śr lip 09, 2008 23:09

a jak mam alarm ktory odcina zaplon tzn przekrecam do polowy kluczyk i wprowadzam kod i dpoero przekrecam kluczyk do konca... moze to cos przez ten alarm??

Awatar użytkownika
Misiek_B
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misiek_B » śr lip 09, 2008 23:13

Możliwe że cos z alarmem walneło albo go zablokowało trudno stwierdzic najlepiej eliminowac pokoli od sprawdzenia iskry zaczynajac poprzez alarm moduł i kostke cos musi siedziec. Najlepiej by to elektronik samochodowy zobaczył zaraz zanjdzie co nie tak jest.

[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]

Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl

GrzesiekMk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: GrzesiekMk3 » czw lip 10, 2008 14:12

kontynuACJA TEMATU...
a wiec samochod zostal na noc na parkingu w centryum handlowym:) rano pojechalem po niego bo bylo tam NOR AUTO... pomysllem ze moze chlopaki cos mi zrobia... a wiec naladowli mi akumulator sprawdzili swiece powiedzmy ze do wymiany sa...sprawdzili czy jest iskra i jest no i co za drugimrazem odpali... zupelnie zglupialem:)

a tak poza tym to nie polecam nor auto:) za naladowanie akumulatora i sprawdzenie tego wszytskiego 35zl heheh

jakie macie pomysly moze trzeba wymienic filtr paliwa i swiece i zobaczyc co dalej?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”