Wysokie obroty podczas jazdy i wrzuceniu na luz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wesdam
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wysokie obroty podczas jazdy i wrzuceniu na luz
Hej od wczoraj mam dziwny problem jechalem samochodem i nagle gdy wrzucilem na luz obroty urosly mi do 2000 i tak trzymaly dopuki nie wrzucilem biegu. Dzisiaj podczas jazdy do pracy mialem to samo. Mam gaz ale jak przerzucilem na benzyne ale to i tak nie obnizylo obrotow tylko silnik mi zgasl. Po odpaleniu wszystko wrocilo do normy. Co to moze byc? W poniedzialek wyruszam w trase ok 350 km i nie chce gdzies po drodze stanac. Szukalem na forum ale wiekszosc tematow jest albo o falujacych obrotach lub o za niskich. Licze na wasza pomoc.
mialem dokladnie takie same objawy - silnik 1.8 adz
sprawdz uklad dolotowy - podstawe pod wtryskiem, wezyki doprowadzajace powietrze do wtrysku
u mnie po podniesieniu maski bylo slychac 'syyyyk'
okazalo sie ze podstawa wtrysku jest nieszczelna - koszt czesci 44pln + benzyna ekstrakcyjna na oczyszczenie wszystkiego i teraz jest OK
alby namierzyc miejsce gdzie wystepuje nieszczelnosc musisz uzyc np. latwo palnego dezodorantu w spray-u - spryskiwac podejrzane miejsce i kiedy silnik zmieni prace to masz namierzone miejsce
sprawdz uklad dolotowy - podstawe pod wtryskiem, wezyki doprowadzajace powietrze do wtrysku
u mnie po podniesieniu maski bylo slychac 'syyyyk'
okazalo sie ze podstawa wtrysku jest nieszczelna - koszt czesci 44pln + benzyna ekstrakcyjna na oczyszczenie wszystkiego i teraz jest OK
alby namierzyc miejsce gdzie wystepuje nieszczelnosc musisz uzyc np. latwo palnego dezodorantu w spray-u - spryskiwac podejrzane miejsce i kiedy silnik zmieni prace to masz namierzone miejsce