Czy ma wpływ na zawieszenie skrzywione koło?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy ma wpływ na zawieszenie skrzywione koło?
Jak w temacie.. Mam lekko skrzywione koło i muszę je wymienić..
Mam jednak pytanie. Koło powoduje wibracje (skrzywiona wewnetrzna strone felgi).
Czy ma to wpływ na przegub? nie chcę go uszkodzić bo niedawno go wymieniałem.
Może lepiej nie jeździć póki co?
Może na inne części ma też to niegatywne działanie.. proszę o informację.
Mam jednak pytanie. Koło powoduje wibracje (skrzywiona wewnetrzna strone felgi).
Czy ma to wpływ na przegub? nie chcę go uszkodzić bo niedawno go wymieniałem.
Może lepiej nie jeździć póki co?
Może na inne części ma też to niegatywne działanie.. proszę o informację.
Drogi Bakamura
Jesli masz skrzywioną felgę i odczuwasz wibracje to powinieneś dać felgę do prostowania.
Ponieważ jeżdżąc dalej na takim kole zużyciu ulegnie opona i całe zawieszenie.
Dlatego puki co żebys nie czuł wibracji na kole kierowniczym przełóż tą felgę z przodu na tył prawy, wtedy będziesz najmniej czuł wibracje.
Cytując Twoja wypoiwedź: "Niema tragedi ale słysze takie "huczenie"".
Jeśli chodzi o huczenie, podobne do wycia łożyska to możesz mieć wybitą lub wybite opony (wy ząbkowane) Co daje efekt huczenia.
Nic z tym się nie da zrobić po za wymianą opon. Mogą być wybite 2 lub 4. Najczęściej słychać te przednie. Z tył nie zawsze słychać bo dźwięk zostaje z tyłu więc możesz nie słyszeć.
Ciężko też mi powiedzieć czy to na 100% wina opon jak ich nie widzę i nie dotykam, ale moim zdaniem to huczenie właśnie z tego wynika.
Jesli masz skrzywioną felgę i odczuwasz wibracje to powinieneś dać felgę do prostowania.
Ponieważ jeżdżąc dalej na takim kole zużyciu ulegnie opona i całe zawieszenie.
Dlatego puki co żebys nie czuł wibracji na kole kierowniczym przełóż tą felgę z przodu na tył prawy, wtedy będziesz najmniej czuł wibracje.
Cytując Twoja wypoiwedź: "Niema tragedi ale słysze takie "huczenie"".
Jeśli chodzi o huczenie, podobne do wycia łożyska to możesz mieć wybitą lub wybite opony (wy ząbkowane) Co daje efekt huczenia.
Nic z tym się nie da zrobić po za wymianą opon. Mogą być wybite 2 lub 4. Najczęściej słychać te przednie. Z tył nie zawsze słychać bo dźwięk zostaje z tyłu więc możesz nie słyszeć.
Ciężko też mi powiedzieć czy to na 100% wina opon jak ich nie widzę i nie dotykam, ale moim zdaniem to huczenie właśnie z tego wynika.
-
- Użytkownik
- Kontakt: