Witam
Mam taki problem. Otóż kontrolka Air Bag mi sie nie swieci. Tzn nie swiecila sie odkad kupiłem mojgo Golfa. Ostatnimi czasy jednak chcialem zobaczyc co z tym jest. I wydaje mi się, że ta zarowka jest przepalona. Przynajmiej tak wyglada. Co z tym mozna zrobic? Czy trzeba całą płytkę kupić czy wystarczy wymienić tylko tą "przepaloną" żaróweczkę?
Kontrolka Air Bag
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Kontrolka Air Bag
watpie zeby byla przepalona, zagladales tam?? moze komus sie nie chcialo robic poduszek po wypadku i poprostu zakleil okienko tasma jakas zeby sie nie swiecila, rozne czary juz widzialem. kiedys przy borze sprawdzalem na kompie wszystkie uklady w aucie i w airbag wyszly bledy: lampka kontrolna airbag, poduszka kierowcy i pasazera(wlozona jakas zaslepka byla ale prawie jak oryginal) poducha pasarzera i napinacze. po wyjeciu licznika okazalo sie ze jakis magik odcial oryginalna sciezke i podpial sie zaroweczka od airbag do zaroweczki od abs zeby ladnie po wlaczeniu zaplonu po chwili gasla. brak slow normalnie.rangiz9 pisze:Witam
Mam taki problem. Otóż kontrolka Air Bag mi sie nie swieci. Tzn nie swiecila sie odkad kupiłem mojgo Golfa. Ostatnimi czasy jednak chcialem zobaczyc co z tym jest. I wydaje mi się, że ta zarowka jest przepalona. Przynajmiej tak wyglada. Co z tym mozna zrobic? Czy trzeba całą płytkę kupić czy wystarczy wymienić tylko tą "przepaloną" żaróweczkę?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
oczywiscie ze sie da, pstryknij no fote tego to obejrzymy.rangiz9 pisze:A jesnakl przepalona. Podpiąłem całą płytkę od innego Golfa, gdzie żarówka jest dobra i po włożeniu świeci. Więc ponawiam moje pytanie. Co z tym mozna zrobic? Jest możliwosci wymienienia tylko tej diody, czy od razu trzeba całą płytkę wymienic?
ale świeci i nie gaśnie czy jakrangiz9 pisze:A jesnakl przepalona. Podpiąłem całą płytkę od innego Golfa, gdzie żarówka jest dobra i po włożeniu świeci. Więc ponawiam moje pytanie. Co z tym mozna zrobic? Jest możliwosci wymienienia tylko tej diody, czy od razu trzeba całą płytkę wymienic?
[ Dodano: 03 Sie 2008 15:22 ]
jesli swieci i nie gasnie to celowo została uszkodzona