Remont silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Remont silnika
witam,
zastanawiam sie nad wyslaniem auta do warsztatu w celu remontu silnika Golf IV 1.4 16V główny powód to dosyc duze spalanie oleju, wiem ze bylo duzo rozmow na ten temat ale tez tyle bylo rożnych odpowiedzi. Chciałbym sie dowiedziec co ewentualnie trzeba byłoby wymienic zeby zminimalizowac ta wade, a po przeczytaniu paru tematów widze ze duzo osob pogodzilo sie z tym problemem i jezdza dalej swoimi golfami z tym nieszczesnym silnikiem :/ i jaki bylby tego koszt mniej wiecej ?
zastanawiam sie nad wyslaniem auta do warsztatu w celu remontu silnika Golf IV 1.4 16V główny powód to dosyc duze spalanie oleju, wiem ze bylo duzo rozmow na ten temat ale tez tyle bylo rożnych odpowiedzi. Chciałbym sie dowiedziec co ewentualnie trzeba byłoby wymienic zeby zminimalizowac ta wade, a po przeczytaniu paru tematów widze ze duzo osob pogodzilo sie z tym problemem i jezdza dalej swoimi golfami z tym nieszczesnym silnikiem :/ i jaki bylby tego koszt mniej wiecej ?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Remont silnika
z tego co mi wiadomo to te silnika biora olej, jaki masz przebieg????? A jak remont to ja bym juz zrobil komplet: uszczelniacze, pierscienie,glowice do sprawdzenia i splanowania,simmering na wale, i wszystkie uszczelki nowe.recorder pisze:witam,
Re: Remont silnika
Witam jak jestem tydzień po remoncie golfika 1.4 16V .Robiłem sam.Miał przejechane 125000 i brał olej jak smok.Po rozebraniu okazało się że zuzyły się pierścionki olejowe , natomiast te drugie nie.Musiałem wymienic i tak komplet.Nie było żadnych progow wiec szlif nie był konieczny, również trzeba pamiętać że po szlifie głowicy trzeba dorobić uszczelkę a nie zakładać oryginalna.Ja również nie szlifowałem głowicy bo była prosta.Przy okazji zmieniłem uszczelniacze, i zmieniłem rozrząd .Autko śmiga aż miło.recorder pisze:witam,
ziom
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
a nie taniej wyjdzie Cie kupienie silnika z jakiegos anglika ??? podliczyc wszystko to pewnie bys kupil drugi silnik 1.4 a tak wogole to w ksiazkach serwisowych jest napisane ze nawet nowe silnik moga brac troche oliwy jak Ci wezmie od wymiany do wymiany z 0,5 litra to daj sobie spokoj z naprawa bo to bedzie zmarnowanie pieniedzy
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
ile bierze oleju? to roznie w miescie jak jezdze spokojnie to duzo nie bierze ale jak zrobie jakas wieksza trase i dam mu troche w palnik to potrafi zejsc cala podzialka !
a olej leje Mobila 15W40 bo jak sprowadzilem go z Berlina to sie nie dowiedzialem jaki tam był lany i ktos mi powiedzial ze mam lac ten
a olej leje Mobila 15W40 bo jak sprowadzilem go z Berlina to sie nie dowiedzialem jaki tam był lany i ktos mi powiedzial ze mam lac ten
-
- Mały gagatek
- Kontakt: