Rozrzad
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrzad
Witam
Co ile sie wymienia rozrzad w golfie 4 TDI PD (AJM silnik) Pierwszy co 90 tys no i tu mam pytanie jesli ten pierwszy rozrzad mialem wymieniony przy 90811 km w VW serwisie w niemczech to teraz musze wymienic po 50tys czy tez po 90tys ( bo slyszalem ze jesli w serwisie to oni tam maja jakies lepsze czesci i sie wymienia co 90 tys)
No teraz to juz zglupialem,, poprosze o pomoc...
Co ile sie wymienia rozrzad w golfie 4 TDI PD (AJM silnik) Pierwszy co 90 tys no i tu mam pytanie jesli ten pierwszy rozrzad mialem wymieniony przy 90811 km w VW serwisie w niemczech to teraz musze wymienic po 50tys czy tez po 90tys ( bo slyszalem ze jesli w serwisie to oni tam maja jakies lepsze czesci i sie wymienia co 90 tys)
No teraz to juz zglupialem,, poprosze o pomoc...
Tez fakt lepiej nie oszczedzac bo jak strzeli to bedzie porazka wtedy
No ale jeszcze zadzwonie sie upewnic do ASO i dam znac co oni powiedzieli
Bo zas na oslonie mam wybity przebieg wymiany te 90811 oraz napis po niemiecku ze cos tam caly rozrzad wymieniamy co 90tys ) ( jutro zrobie foto i wrzuce )
Dlatego sie pytam co ile...
No ale jeszcze zadzwonie sie upewnic do ASO i dam znac co oni powiedzieli
Bo zas na oslonie mam wybity przebieg wymiany te 90811 oraz napis po niemiecku ze cos tam caly rozrzad wymieniamy co 90tys ) ( jutro zrobie foto i wrzuce )
Dlatego sie pytam co ile...
MK4 TDI AJM.
Obecnie
MK4 TDI GTI ARL US 20 TH :D
Obecnie
MK4 TDI GTI ARL US 20 TH :D
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Pasek rozrządu w silnikach TDI wymienia się co 90 tys. km i nie ma potrzeby częściej. Konstrukcja paska jest tak dobrana, że przebieg rzędu 90 tys. powinien wytrzymać bez problemu. Z reguły częściej awarii (zużyciu) ulegają rolki niz sam pasek. Owszem, zgadza się że pasek może pęknąć (np. z powodu wady materiałowej), ale jest to raczej przypadek losowy, a nie reguła.
Jeśli chodzi o to co pisał kolega KrisGliv: w jakiej książce serwisowej piszą o tej wymianie co 60 tys. km?
Jeśli chodzi o to co pisał kolega KrisGliv: w jakiej książce serwisowej piszą o tej wymianie co 60 tys. km?
- KrisGliv
- Mały gagatek
- Kontakt:
Książka serwisowa dołączana do samochodu w której masz wpisywane wszystkie swoje przeglady gwarancyjne i pogwarancyjne: wymiany oleju, filtrów itd itp.fishem pisze:Jeśli chodzi o to co pisał kolega KrisGliv: w jakiej książce serwisowej piszą o tej wymianie co 60 tys. km?
Sprawdz u siebie a sie przekonasz co jest napisane. Nie wyssalem tego z palca.
Zrobisz jak uważasz...oby nie stzrelił po 10 tys. kmszopek87 pisze:konstrukcja paska moze i jest tak dobrana tylko pasek paskowi nie jest rowny i moze wczesniej lub pozniej walnac wymien co 60 tysi i bedziesz mial pewnosc ze bedzie Ci dluzej chodzilo
Co do fotki naklejki z silnika, to piszą o wymianie co 90 tys. km a te 60 tys. to mile w tłumaczeniu z angielskiego.
Jeśli chodzi o wpis w książce serwisowej to się przyznaję że niemieckiego nie znam więc mądrzył się nie będe
Kończąc temat to w książce dot. napraw Golfa IV i Bory pisza na ostatniej stronie w planie przeglądów, że wymiana paska w TDI bez względu na moc co 90 tys. km.
Pozdrawiam.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
alvarito1 pisze:Tutaj zamieszczam foto takie cos mam napisane na pokrywie silnika...
[url=http://images31.fotosik.pl/372/1876c34ce4f0929em.jpg]Obrazek[/URL]
No i jak patrze w ksiazke to w silniku AJM kaza wymieniac co 60tys
[url=http://images48.fotosik.pl/16/e8e9818fb8d3200am.jpg]Obrazek[/URL]
ta nalepka jest od paska klinowego
- KrisGliv
- Mały gagatek
- Kontakt:
Powiem Ci ze bardzo uparty jestes i za wszelka cene chcesz postawic na swoim.fishem pisze:Kończąc temat to w książce dot. napraw Golfa IV i Bory pisza na ostatniej stronie w planie przeglądów, że wymiana paska w TDI bez względu na moc co 90 tys. km.
Jesli bardziej ufasz ksiazce napraw napisanej przez nie wiem kogo niz producentowi samochodu to Twoja sprawa. Producent podaje 60 tys. dla tego silnika i 90 tys dla 4 cylindrowych benzynowych i uwazam ze wie co mowi.
Pozdrawiam