Problem z ABS MK4 TDI ALH

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jak_rog
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Problem z ABS MK4 TDI ALH

Post autor: jak_rog » pn paź 20, 2008 10:41

witam. mam następujący problem w swoim MK4 TDI 98 ALH z kontrolką ABS. Otóż wczoraj wyskoczyła mi kontrolka ABS-u. Podłączyłem pod VAG-a wywaliło błędy :
1312 Magistrala danych uszkodzenie
1276 Pompa hydrauliczna ABS-V64 sygnał poza wartościami granicznymi - błąd sporadyczny

wyskasowałem błędy i wydawałoby się, że wszystko OK ale tak nie było ... po jakichś 30 sekundach jazdy znowu kontrolka sie zapala - ABS oczywiście nie ma bo sprawdzałem przy hamowaniu, wykasowałem błąd ponownie i gdy sie kontrolka przez te 30 sek czy minutę nie paliła to przetestowałem hamulce ale też ABS nie działał. jest tak za każdym razem gdy wykasuje błędy. co może być tego przyczyną ???

a jeszcze jedno wcześniej cały czas przy rutynowym kontrolowaniu za pomocą vaga wyskakiwało mi MAGISTRALA DANYCH USZKODZENIE ale ABS działał i kontrolka nie paliła się. Ten błąd ciągle jest i nie mogę go usunąć.

pomocy co mam robić ????

Awatar użytkownika
korfanty
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: korfanty » pn paź 20, 2008 12:08

Pierwsze co zrób to bezpieczniki na akumulatorze - wyciągnij i przeczyść jeśli nie pomoże to wtyczka która idzie do pompy/sterownika ABS wyciąg i włóż ponownie - dobrze by było jedno i drugie potraktować jakimś kontaktorem.

jak_rog
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: jak_rog » pn paź 20, 2008 19:22

bezpieczniki wymienione, wtyka odpięta i spryskana ISOL-em i WSZYSTKO GRA !!! błędy skasowane vagiem i ABS działa aż miło

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”