Hałas na rozgrzanym silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hałas na rozgrzanym silniku
Kupiłem dziś golfa gti 2.0 ADY 8v 95r. Autem przyjechałem do domu ok. 40km i po otwarciu maski słychać jakiś hałas coś jakby z pokrywy zaworów. Czy ktoś wie co to może być? Wiem, że informacje które podałem są bardzo ogólnikowe, ale auto kupiłem dzisiaj i nie mam jeszcze obycia z tym silnikiem.
zmień olej moze juz czas na niego
opisz dokładniej czy ten hałas to stukot metaliczny ??? czy pojedyncze stuki?? za mało info aby w ogóle cos powiedzieć
opisz dokładniej czy ten hałas to stukot metaliczny ??? czy pojedyncze stuki?? za mało info aby w ogóle cos powiedzieć
Ostatnio zmieniony pn paź 20, 2008 22:05 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
Problemem był zbyt mocno napięty pasek rozrządu, delikatne poluzowanie załatwiło sprawę.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy delikatne falowanie obrotów na wolnych obrotach jest czymś normalnym w silniku 2.0 ADY? Kolega ma 2E i mówi że na benzynie miał podobnie, ale teraz jeździ na gazie i nic nie faluje. Chcialbym się upewnić czy wszystko jest ok, bo silnik benzynowy to dla mnie nowość
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy delikatne falowanie obrotów na wolnych obrotach jest czymś normalnym w silniku 2.0 ADY? Kolega ma 2E i mówi że na benzynie miał podobnie, ale teraz jeździ na gazie i nic nie faluje. Chcialbym się upewnić czy wszystko jest ok, bo silnik benzynowy to dla mnie nowość