Jak zdjac ramie wycieraczek?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zdjac ramie wycieraczek?
Witam
Mam problem, bo za nic w świecie nie mogę zdjąć ramion wycieraczek w mk4.
A muszę to zrobić żeby dostać się do podszybia i wejscia linki od otwierania maski bo leje mi sie gdzieś tędy woda do środka!!!
MOŻE MA KTOŚ Z WAS JAKIS PATENT JAK TO ZDJĄĆ
Są tak zaciśnięte że nie mogę ich wyjąć !!!
Jak ktoś wie to prośba o info
Pozdrawiam
Lukers
Mam problem, bo za nic w świecie nie mogę zdjąć ramion wycieraczek w mk4.
A muszę to zrobić żeby dostać się do podszybia i wejscia linki od otwierania maski bo leje mi sie gdzieś tędy woda do środka!!!
MOŻE MA KTOŚ Z WAS JAKIS PATENT JAK TO ZDJĄĆ
Są tak zaciśnięte że nie mogę ich wyjąć !!!
Jak ktoś wie to prośba o info
Pozdrawiam
Lukers
Ostatnio zmieniony wt kwie 21, 2009 08:26 przez lukers20, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tak jak podaje instrukcja: zdjąć plastykowe czapeczki, nakrętki popuścić ale NIE ODKRĘCIĆ zupełnie, tylko pozostawić na kilku gwintach, by gdy ramię już popuści - nie dostać w zęby lub porysować nadwozie.
Ramieniem należy nieco "pokiwać" na boki, jeśli dalej nic - po podłożeniu na blachę nadwozia wokół osi wycieraczki grubego filcu lub szmatki czy gumy - podwantować bardzo szerokim śrubokrętem, płaskim kluczem (chyba 19 lub 22) lub czymś podobnym.
Puści, tylko spokojnie i bez nerwów, bo poprawki lakiernicze są dość drogie.
Kolego Norek111! Patrzyłem teraz na te ściągacze - fajna sprawa!
Ramieniem należy nieco "pokiwać" na boki, jeśli dalej nic - po podłożeniu na blachę nadwozia wokół osi wycieraczki grubego filcu lub szmatki czy gumy - podwantować bardzo szerokim śrubokrętem, płaskim kluczem (chyba 19 lub 22) lub czymś podobnym.
Puści, tylko spokojnie i bez nerwów, bo poprawki lakiernicze są dość drogie.
Kolego Norek111! Patrzyłem teraz na te ściągacze - fajna sprawa!
Ostatnio zmieniony śr gru 03, 2008 21:39 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
Można ściągnąć czymś takim co prawda jest do sworzni kulistych ale w zupełności daje radę.
http://www.allegro.pl/item601767368_sci ... f_vat.html
http://www.allegro.pl/item601767368_sci ... f_vat.html