Witam! Mam problem z moim golfikiem. Ostanio byl u mechanika. Robiony mial zimering na wałku rozrządu i wyciek na uszczelce pod glowica. Po odebraniu samochodu na drugi dzien wysluchalem dziwny szum, jakby furkot. Po zdjeciu slony rozrzadu okazalo sie ze pasek jest bardzo luzny i obija sie o obudowe. Wiem ze napinaczem jest tu pompa. Czy jest jakas regulacja na pompie? Jak ja napiac? POzdrawiam wszystkich forumowiczow!
Dodam może jeszcze ze pasek byl wymieniany jakies pol roku temu i wydaje mi byl wtedy prawidlowo napiety. Co radzicie? Dam rade sam go napiac? Boje sie ze nie dojade do mechanika...
jak napiąć pasek razrządu mk2 1.3 pełny wtrysk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak napiąć pasek razrządu mk2 1.3 pełny wtrysk
Ostatnio zmieniony wt gru 09, 2008 17:48 przez slawlang, łącznie zmieniany 3 razy.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
luźny na pewno być nie może a już na pewno nie obijac sięo obudowę.
slawlang, moja rada to telefon do mechanika co to robił, opisz mu sprawę , powiedz że pasek jest luźny i czy na jego ryzyko masz wracać do warsztatu czy on się pofatyguje do ciebie z narzędziami.
Gerenarlnie zapłacięłś temu mechanikowi za usługę więc ma ją wykonać do końca. Ja bym sam nie robił dla zasady , nawet jakbym wiedział jak i miał narzędzia. W koncu za cos zapłaciłeś. Poza tym istnieje ryzyko że to nie jest po prostu niedokręcona np rolka tylko moze coś więcej, bardziej skomplikowanego, więc lepiej sie nie dotykaj , bo potem bedzie na Ciebie. Płacisz to wymagaj!
slawlang, moja rada to telefon do mechanika co to robił, opisz mu sprawę , powiedz że pasek jest luźny i czy na jego ryzyko masz wracać do warsztatu czy on się pofatyguje do ciebie z narzędziami.
Gerenarlnie zapłacięłś temu mechanikowi za usługę więc ma ją wykonać do końca. Ja bym sam nie robił dla zasady , nawet jakbym wiedział jak i miał narzędzia. W koncu za cos zapłaciłeś. Poza tym istnieje ryzyko że to nie jest po prostu niedokręcona np rolka tylko moze coś więcej, bardziej skomplikowanego, więc lepiej sie nie dotykaj , bo potem bedzie na Ciebie. Płacisz to wymagaj!
Ostatnio zmieniony wt gru 09, 2008 17:26 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
CHyba tak zrobie. Dzieki za rady. Dzwonie do niego...
[ Dodano: Czw Gru 11, 2008 15:04 ]
Bylem u mechanika. Zeby napiac pasek najlepiej wyjac obudowe filtra, oczywiscie oslone i odkrecic 3 srubki mniej wiecej wokół pompy na kluczyk 10. POzostaje odpowiednio postukac w pompe (w kierunku z gory i odrobine od przodu(!) az do napiecia takiego ze pasek da sie wykrecic o 90 stopni). Mam tylko nadzieje ze nie bedzie sie lało z pompy
[ Dodano: Czw Gru 11, 2008 15:04 ]
Bylem u mechanika. Zeby napiac pasek najlepiej wyjac obudowe filtra, oczywiscie oslone i odkrecic 3 srubki mniej wiecej wokół pompy na kluczyk 10. POzostaje odpowiednio postukac w pompe (w kierunku z gory i odrobine od przodu(!) az do napiecia takiego ze pasek da sie wykrecic o 90 stopni). Mam tylko nadzieje ze nie bedzie sie lało z pompy