Witam
Jestem w temacie silników zielony i pozwólcie , że trochę was ponękam.
Otóż w moim MK3 mam plastikowy kolektor, ten ssący pod filtrem powietrza.W związku z tym czy oznacza to , że będę musiał założyć do niego LPG sekwencyjny????
I jeszcze jedno, jeśli się nie mylę to mam wtrysk wielopunktowy, czy jest możliwe , żeby w tym modelu taki był?
Mam Golfa III z 1996 r, Wersję CL silnik AEE 1,6 75 KM
Proszę o pomoc z góry Thx
Plastikowy kolektor w MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Plastikowy kolektor w MK3
Tak, sekwencyjny gazik lub wymiana kolektora na żeliwny ale to raczej nie ma sensu bo założysz wtedy gazik II generacji ok 1800-2000,- + jakieś 600-700,- kolektor a prostą sekwencję można mieć już za 3200,- przynajmniej w Toruniu a sekwmencja jest bardziej dopracowana no i zużycie gazu zostaje mniej więcej na poziomie paliwa.blackwhite pisze:Witam
Jestem w temacie silników zielony i pozwólcie , że trochę was ponękam.
Otóż w moim MK3 mam plastikowy kolektor, ten ssący pod filtrem powietrza.W związku z tym czy oznacza to , że będę musiał założyć do niego LPG sekwencyjny????
I jeszcze jedno, jeśli się nie mylę to mam wtrysk wielopunktowy, czy jest możliwe , żeby w tym modelu taki był?
Mam Golfa III z 1996 r, Wersję CL silnik AEE 1,6 75 KM
Proszę o pomoc z góry Thx
Tak masz wilepunktowy wtrysk beznyny i jest to możliwe bo ja mam taki sam silniczek.
Pozdrawiam.
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
ja mam normalną instalację ( nie sekwencyjną) już cztery lata i 100 tyś km i nic się nie dzieje. szkoda kasy na sekwencyjną.jeśli będziesz miał elektrykę oki (przewody i świece) to nie będzie żadnych problemów z instalacją, a plastikowego kolektora nie zmieniaj na metalowy bo metalowy produkowany jest gdzieś w jakieś manufakturze i pewnie odbiega od oryginalnego(plastikowego) parametrami. nie daj się namówić na tzw. gwizdki szkoda pieniędzy