Jakie swiece do silnika 1,8 AAM + LPG
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie swiece do silnika 1,8 AAM + LPG
Załozyłem ostatnio instalacje LPG do swojego Golfa 3 silnik 1,8 AAM no i mam problem ze świecami do gazu mechnik powiedizął mi tylko zeby było 1 elektrodowe i najlepiej firmy NGK ale zadnych oznaczeń mi nie podał. Mam problem pomocy. Dodam ze w sklepiach to same młotki pracuja ( w 90%) oni potrafia tylko sprzedac swiece z katalogu VW np. 3 elektrodowe a jak chce sie 1 bo do gazu to słysze jedno: " a tego to ja nie wiem, bo w katalogu jest napisane ze producent przewiduje tylko ....... " no i tak dalej.
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
dzizus ile razy mozna pisac nie ma czegos takiego jak swiece do gazu - to tylko wymysl producentow zeby trzepac kase. swiece powinny byc takie jakie przewiduje oryginalnie fabryka. zaluz NGK 3 - elktrodowe i bedzie git. ja takie mam i nie ma problemow na LPG.
Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl
Cze
Ja tam też nie mam problemu z gazem i z 3-ma elektrodowymi świecami.
Rozmawiałem też z paroma gazownikami i zauważyłem że ci co mają większą wiedzę praktyczną zalecają świeczki według katalogu, a ci strasznie mądrzy i oczytani, ale bez praktyki krzyczą że ma być jedno elektrodowa. Wnioski nasuwają się same!
Ja tam też nie mam problemu z gazem i z 3-ma elektrodowymi świecami.
Rozmawiałem też z paroma gazownikami i zauważyłem że ci co mają większą wiedzę praktyczną zalecają świeczki według katalogu, a ci strasznie mądrzy i oczytani, ale bez praktyki krzyczą że ma być jedno elektrodowa. Wnioski nasuwają się same!
Kazek
Czy ktoś zna jakieś stronki poświęcone motocyklom M-72
Czy ktoś zna jakieś stronki poświęcone motocyklom M-72
no chyba nie do konca... roznia sie te swiece chociazby przerwa...Deacon pisze:dzizus ile razy mozna pisac nie ma czegos takiego jak swiece do gazu - to tylko wymysl producentow zeby trzepac kase. swiece powinny byc takie jakie przewiduje oryginalnie fabryka. zaluz NGK 3 - elktrodowe i bedzie git. ja takie mam i nie ma problemow na LPG.
To jest wasnie dla mnie problem. Parametry świecy. Nie ma dwuch takich samych świec tzn typów. Roznia sie one np. gwintem, odstepem od elektrody, iloscią elektrod, materiałem z jakiego sa wykonane, parametrami cieplnymi. A poniewaz paliwo LPG ma inna charakterystyke pomyslałem ze i swiece tez powinny byc inne niz do benzyny. Góry dziekuje za wszystkie rady. Kupie takie jakie przewiduje producent z firmy NGK
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
przerwe w 1-elektrodowych mozna sobie zmienic samemukamil993 pisze:no chyba nie do konca... roznia sie te swiece chociazby przerwa...Deacon pisze:dzizus ile razy mozna pisac nie ma czegos takiego jak swiece do gazu - to tylko wymysl producentow zeby trzepac kase. swiece powinny byc takie jakie przewiduje oryginalnie fabryka. zaluz NGK 3 - elktrodowe i bedzie git. ja takie mam i nie ma problemow na LPG.
Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl
mozna tylko trzeba wiedziec o ile i zrobic na na wszystkich rowno...Deacon pisze:przerwe w 1-elektrodowych mozna sobie zmienic samemukamil993 pisze:no chyba nie do konca... roznia sie te swiece chociazby przerwa...Deacon pisze:dzizus ile razy mozna pisac nie ma czegos takiego jak swiece do gazu - to tylko wymysl producentow zeby trzepac kase. swiece powinny byc takie jakie przewiduje oryginalnie fabryka. zaluz NGK 3 - elktrodowe i bedzie git. ja takie mam i nie ma problemow na LPG.
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja mam LPG i jeżdżę od początku ze świecami NGK V-line 3 elektrodowymi. Jak dla mnie rewelacja. Ja mam 1,8 ADZ (90KM) i mam BUR6ET No 1 (z tego co pamiętam). Na prawde polecam.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
dokładnie tez na taklich smiga i zero problemu???a mam pytanko co ile je wymieniasz???ja juz na swoich przejechałem 15 tys i zastanawiam sie czy nie wymienic:)autko smiga idealnie ale moze lepiej na zimne dmuchac:)Krembul pisze:Ja mam LPG i jeżdżę od początku ze świecami NGK V-line 3 elektrodowymi. Jak dla mnie rewelacja. Ja mam 1,8 ADZ (90KM) i mam BUR6ET No 1 (z tego co pamiętam). Na prawde polecam.