GOLF III PO PIERWSZYM PRZEKRECENIU KLUCZYKA CHROBOCZE!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF III PO PIERWSZYM PRZEKRECENIU KLUCZYKA CHROBOCZE!
Witam!
Na poczatku podkresle tylko ze nie znam sie na mechanice pojazdów, dlatego bardzo prosze- pomóżcie mi ...
Mam taki problem, ze jak pierwszy raz przekrecam kluczyk w stacyjce to coś chrobocze... mysle ze to rozrusznik. Musze wtedy przekrecic kluczyk drugi raz i wtedy raczej odpali. Dzisiaj zauważyłem, ze po 1szym, 2gim i 3cim przekreceniu kluczyka powtarzal sie ten sam dzwiek czyli to chrobotanie... I odpalił mi dopiero za 4tym razem. Nie mam pojecia o co tutaj chodzi. Licze na Wasza pomoc. Dodam ze samochod stoi na dworze, garaz dopiero postawie teraz na wiosne ze wzgledu na warunki pogodowe...
opis: Golf III, silnik 1,4. Benzyna, Rok prod.: 1994... Jesli potrzebne beda jakies inne dane to podam. Jeszcze raz PROSZE O POMOC!!!
Na poczatku podkresle tylko ze nie znam sie na mechanice pojazdów, dlatego bardzo prosze- pomóżcie mi ...
Mam taki problem, ze jak pierwszy raz przekrecam kluczyk w stacyjce to coś chrobocze... mysle ze to rozrusznik. Musze wtedy przekrecic kluczyk drugi raz i wtedy raczej odpali. Dzisiaj zauważyłem, ze po 1szym, 2gim i 3cim przekreceniu kluczyka powtarzal sie ten sam dzwiek czyli to chrobotanie... I odpalił mi dopiero za 4tym razem. Nie mam pojecia o co tutaj chodzi. Licze na Wasza pomoc. Dodam ze samochod stoi na dworze, garaz dopiero postawie teraz na wiosne ze wzgledu na warunki pogodowe...
opis: Golf III, silnik 1,4. Benzyna, Rok prod.: 1994... Jesli potrzebne beda jakies inne dane to podam. Jeszcze raz PROSZE O POMOC!!!
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
mialem taki sam objaw az po pewnym czasie nawet nie zachrodotal wiec musialem wymienic rozrusznik. Mysle ze jakis elektryk by go naprawil , tak wiec nie czekaj az nie drgnie. Wymiana jest prosta tylko zamontowanie drugieo chyba bedziesz musial uniesc silnik . Temat znajdziesz gdzies tutaj
krzysztofuk
Ile za to zapłaciŁes?? Chodzi mi o koszt rozrusznika + wymiane...krzysztofuk pisze:mialem taki sam objaw az po pewnym czasie nawet nie zachrodotal wiec musialem wymienic rozrusznik. Mysle ze jakis elektryk by go naprawil , tak wiec nie czekaj az nie drgnie. Wymiana jest prosta tylko zamontowanie drugieo chyba bedziesz musial uniesc silnik . Temat znajdziesz gdzies tutaj
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt:
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt:
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt:
tzw. sprzegło jednokierunkowe cos mi sie pokiełbasiło:/ musiałem odsiwiezyc sobie info Thx
Ostatnio zmieniony ndz lut 22, 2009 12:08 przez Dyziu14021991, łącznie zmieniany 1 raz.
RAJEK
[img]http://images30.fotosik.pl/156/d42d884289b89218.jpg[/img]
[img]http://images30.fotosik.pl/156/d42d884289b89218.jpg[/img]
Re: GOLF III PO PIERWSZYM PRZEKRECENIU KLUCZYKA CHROBOCZE!
Stawiam na bendix albo bierznie przekładni planetarnej w środku rozrusznika w zamienniku bendix 56zł a bierznia ta plastikowa 25 zł z boscha