Mam pytanko gdzie w mk4 jest czujnik klocków hamulcowych?
Od niedawna po zapaleniu silnika zaczeła mi się świecić kontrolka od klocków i w komputerze wyświetla sie napis "Check brake pads"
Niedawno wymieniałem klocki z tyłu więc stwiersziłem ,że to pewnie na przodzie są klocki z czujnikiem.
Kupiłem klocki z czujnikiem zapbrałem się do wymiany i tu zong na starych klockach z przodu nie było żadnoego czujnika. Więc wyciołem kabelek z nowych klocków założyłem i jest ok. Tyle ,że kontrolka jak się paliła dalej sie pali i przy każdym uruchamianiu silnika wyskakuj napis "check brake pads"
Poziom płynu hamulcoego iest ok więc już nie mam pomysłów co to jest.
Ma ktoś jakiś pomysł skąd to się bierze?
Klocki hamulcowe i czujnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Klocki hamulcowe i czujnik
Ostatnio zmieniony pn mar 02, 2009 20:16 przez Mojlo, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam ja posiadam 4 SDI i też wymieniałem klocki z przodu bo zapaliła się kontrolka i czujnik jest tylko w klocku przy amortyzatorze powinna być wtyczka gdzie podpinasz nowy klocek. U mnie było to po stronie kierowcy. Poszukaj kabli przy kole i połącz je razem powinna zgasnąć. Tylko jeśli masz ESP to nie pomyl kabli.
Tak tylko ,że wcześniej było wszystko ok nic się nie świeciło ,a jak się okzało po zdjęciu kół stare klocki nie miały kabla z czujnikiem ,więc to dziwne.
Poza tym wyciołem już kabel z nowych klocków.
Poza tym wyciołem już kabel z nowych klocków.
Ostatnio zmieniony pn mar 02, 2009 20:46 przez Mojlo, łącznie zmieniany 1 raz.