Problem z wycieraczkami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z wycieraczkami
Witam
W golfiku zepsuły się wycieraczki. w dosyć dziwny sposób:
Działają 2 cykle: najszybszy i z przerwami( ale nie zawsze)
Cykl zwykły nie działa wcale.
Dodam że wcześniej gdy dotknąłem lekko drążek do góry (tak by tylko raz wytarły szybę) nie zawsze wracały do punktu spoczynku albo wracały bardzo powoli.
Od zawsze jest jeszcze problem z tylną wycieraczką. Czasem nie da się jej wyłączyć. Pracuje cały czas bez względu na to co ja robie i po jakimś czasie po prosu sama się wyłącza.
W golfiku zepsuły się wycieraczki. w dosyć dziwny sposób:
Działają 2 cykle: najszybszy i z przerwami( ale nie zawsze)
Cykl zwykły nie działa wcale.
Dodam że wcześniej gdy dotknąłem lekko drążek do góry (tak by tylko raz wytarły szybę) nie zawsze wracały do punktu spoczynku albo wracały bardzo powoli.
Od zawsze jest jeszcze problem z tylną wycieraczką. Czasem nie da się jej wyłączyć. Pracuje cały czas bez względu na to co ja robie i po jakimś czasie po prosu sama się wyłącza.
wyjmij silniczek wycieraczek, rozbierz go i wyczysc stary smar z miedzianych stykow- dobrze nasmaruj nowym i bedzie dzialalo...puzon_16 pisze:Dodam że wcześniej gdy dotknąłem lekko drążek do góry (tak by tylko raz wytarły szybę) nie zawsze wracały do punktu spoczynku albo wracały bardzo powoli.
"Seks jest jak gra w brydża. Jeżeli nie masz dobrego partnera to musisz mieć
przynajmniej dobrą rękę..."
przynajmniej dobrą rękę..."
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zacznij od rzeczy najprostszych - czyli własnie podmiana przeakźnika (choć wątpię, żeby to on padł). Potem najbardziej prawdopodobna przyczyna to manetka - albo ją trzeba rozebrać i przeczyścić, albo kupiń nowa. Dopiero na końcu zajmij się silniczkiem wycieraczek - bo najwięcej z tym roboty. Ja stawiam na manetkę, tym bardziej, że masz również problemy z tylną.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
manetka wymieniona ale nie dało to żadnego efektu
przekaźnik nr 18 przełożyłem ok kolegi ale też nie było zadnego efektu( choć i on miał problemy z wycieraczkami ale wszystkie biegi pracowały a u mnie tylko jeden jak wcześniej więc raczej przekaźniek odpada)
został silniczek? czy jest jeszcze coś po drodze co mogłoby być przyczyną?
przekaźnik nr 18 przełożyłem ok kolegi ale też nie było zadnego efektu( choć i on miał problemy z wycieraczkami ale wszystkie biegi pracowały a u mnie tylko jeden jak wcześniej więc raczej przekaźniek odpada)
został silniczek? czy jest jeszcze coś po drodze co mogłoby być przyczyną?
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Przekaźnik 18 jest od większości elektryki i jak go wyciągniesz to odłaczasz zasilanie od wielu rzeczy w samochodzie - dmuchama, wycieraczki, ogrzewanie szyby itp. A 19 (lub 99 - w zależności od wyposażenia) - jest tylko i wyłącznie od wycieraczek przednich - możesz go podmienić - roboty niewiele. Choć tak jak pisał miś fazi, skoro manetka była podmieniana na 100% sprawną, to raczej będzie jednak silniczek. Oczywiście zakładam, że nikt tam nie grzebał i nie robił jakiś dziwnych połaczeń, a wszystkie złaczki i wtyczki są sprawne i na swoich miejscach.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;