Czujnik temp. zewnetrznej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temp. zewnetrznej
Widze wszyscy tacy wygadani a nikt nie umie mi pomoc??? Dzis probowalem puscic nowa mase i temp nie pokazala sie zato na klimie temp zaczela szalec z 12 zaczela schodzic na -
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=194832
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=194832
zabardzo nie wiem jak to zrobic a vga pokazuje "czujnik temp. zewnetrznej, zwarcie do masy" ale wiem ze jest jeszcze podlaczenie masy za licznikiem moze o to chodzi ??????Oli pisze:próbowałeś puścić czy puściłeś? jakie błędy na vagu? puść nowe przewody roboty dużo nie ma, wtedy będziesz pewien, że oryginalna wiązka jest ok
- gienekk113
- Nowicjusz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224169
Zobacz linka, może coś pomoże. A resztę szukaj na forum, jest bardzo dużo informacji, ja sobie poradziłem, wystarczy poszukać i poczytać.
Zobacz linka, może coś pomoże. A resztę szukaj na forum, jest bardzo dużo informacji, ja sobie poradziłem, wystarczy poszukać i poczytać.
a myslisz ze nie szukalem i jakos nic!! a z tego co wyczytalem to moze by sie dostosowaly ale na fis nie pokazuje temp a na klimie tak a ten czujnik ze zderzaka jest wyciagniety i dziala tylko ten w klimie wiec musi byc ten w dolocie dobry a jak podlaczylem nowy i poprowadzilem mase to nic sie na fisie nie pokazalo a zaczela szalec klima aprawdzalem 2 czujnikigienekk113 pisze:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224169
Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2009 17:57 przez rogal165, łącznie zmieniany 1 raz.
widać że czytałeś ale niedokładnierogal165 pisze:ale na fis nie pokazuje temp a na klimie tak a ten czujnik ze zderzaka jest wyciagniety i dziala tylko ten w klimie wiec musi byc ten w dolocie dobry a jak podlaczylem nowy i poprowadzilem mase to nic sie na fisie nie pokazalo a zaczela szalec klima aprawdzalem 2 czujniki
po pierwsze primo - to co wyświetla na panelu to jest temp z czujnika w zderzaku a jeśli uwalony to temp z czujnika we wlocie powietrza do nagrzewnicy - w drugim przypadku - nie uzyskasz temp na zegarach.
Po drugie primo jeśli różnica temperatur pomiędzy czujnikami będzie większa niż 10 stopni - klima a raczej climatronic uznaje to za błąd (stąd wariacje klimy)
Po trzecie - jelsi jesteś pewny czujnika w zderzaku to robisz 2 myki :
wypiąć z wtyczki czujnika pin 2 - kabel brązowo/biały i w jego miejsce dać masę - test - jak nadal jest źle - puścić nowy kabel z pinu 1 brązowo/żółty do pinu 5 wtyczki 12 pinowej climatronica
[ Dodano: Sob Mar 21, 2009 10:46 pm ]
masz pretensję że ci nikt nei pomógł - zadałeś pytanie w dziale diesle chociaż problem nie tyczy się diesla tylko dział techniczny to raz a dwa - tytuł tematu - pomocy bo juz nie mam siłyrogal165 pisze:Widze wszyscy tacy wygadani a nikt nie umie mi pomoc???
greg pisze:widać że czytałeś ale niedokładnierogal165 pisze:ale na fis nie pokazuje temp a na klimie tak a ten czujnik ze zderzaka jest wyciagniety i dziala tylko ten w klimie wiec musi byc ten w dolocie dobry a jak podlaczylem nowy i poprowadzilem mase to nic sie na fisie nie pokazalo a zaczela szalec klima aprawdzalem 2 czujniki
po pierwsze primo - to co wyświetla na panelu to jest temp z czujnika w zderzaku a jeśli uwalony to temp z czujnika we wlocie powietrza do nagrzewnicy - w drugim przypadku - nie uzyskasz temp na zegarach.
Po drugie primo jeśli różnica temperatur pomiędzy czujnikami będzie większa niż 10 stopni - klima a raczej climatronic uznaje to za błąd (stąd wariacje klimy)
Po trzecie - jelsi jesteś pewny czujnika w zderzaku to robisz 2 myki :
wypiąć z wtyczki czujnika pin 2 - kabel brązowo/biały i w jego miejsce dać masę - test - jak nadal jest źle - puścić nowy kabel z pinu 1 brązowo/żółty do pinu 5 wtyczki 12 pinowej climatronica
[ Dodano: Sob Mar 21, 2009 10:46 pm ]masz pretensję że ci nikt nei pomógł - zadałeś pytanie w dziale diesle chociaż problem nie tyczy się diesla tylko dział techniczny to raz a dwa - tytuł tematu - pomocy bo juz nie mam siłyrogal165 pisze:Widze wszyscy tacy wygadani a nikt nie umie mi pomoc???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.