Witam!!Mam takie pytanie: od jakiegoś czasu ucieka mi olej i ubywa płynu chłodniczego , czy to może być wina termostatu ?Jest ewidentnie to wymiany ,wskazuje 70 stopni.Czy może być tak, że płyn chłodniczy miesza się z olejem i dlatego ubywa?Jak czyściłem rurę odchodzącą od krokowca idąca do filtra powietrza zauważyłem tam takią białą może kremową maź.
Liczę na wasze doświadczenie.
Ucieka olej, ubywa płynu chłodniczego! Wymienić termostat?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ucieka olej, ubywa płynu chłodniczego! Wymienić termostat?
Ostatnio zmieniony czw mar 26, 2009 21:14 przez Dawid9032, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Ucieka olej, ubywa płynu chłodniczego!Wymienić termostat
wygląda to tak jakbyś miał uszczelkę pod głowicą do wymiany ale niech się jeszcze ktoś wypowieDawid9032 pisze:Witam!!Mam takie pytanie: od jakiegoś czasu ucieka mi olej i ubywa płynu chłodniczego , czy to może być wina termostatu ?Jest ewidentnie to wymiany ,wskazuje 70 stopni.Czy może być tak, że płyn chłodniczy miesza się z olejem i dlatego ubywa?Jak czyściłem rurę odchodzącą od krokowca idąca do filtra powietrza zauważyłem tam takią białą może kremową maź.
Liczę na wasze doświadczenie.
na to wygląda , tutaj poczytaj http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=plZS12 pisze:wygląda to tak jakbyś miał uszczelkę pod głowicą do wymiany
...
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Gdyby wieksza ilosc płynu chłodzącego np 0,5l dostała sie do oleju to masz po silnku .Zatarł by się sprawdz sobie bagnet czy jest tam olej z wodą czyli kolor mleka ale wątpie w to żeby sie tak stało. jesli nie masz wycieku płynu chłodzącego a ubywa to na bank uszczelka pod głowicą sprawdz czy nie masz czasem mokrego dywanu pod nagrzewnicą . dywan mniej wiecej na srodku pod deską rozdzielczą . A wycieki sprawdz macha w góre i nagrzej motor i opserwuj czy gdzies się nie leje jak ze zbiorniczka to sprawdz korek a dokładnie jego uszczelke oring.