WAŻNE PYTANIE DO DIESELowców !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
WAŻNE PYTANIE DO DIESELowców !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak nagrzewają siewasze GOOFERki i inne autka
u mnie podczas jazdy po mieście i na trasie z większą prędkością (120km/h ->) bardzo sie nagrzewa. W zeszłym miesiącu miałem przykrą sytuację w niemczech bo mi sie zaczął gotować na autobahnie nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.
W tą sobotę sie chajtam a tydzień później znowu wale do roboty do rajchu i nie chce znowu mieć problemów
Zaznaczam że termostat jest wyjęty a ja jeżdżę na płynie
POZDRO
u mnie podczas jazdy po mieście i na trasie z większą prędkością (120km/h ->) bardzo sie nagrzewa. W zeszłym miesiącu miałem przykrą sytuację w niemczech bo mi sie zaczął gotować na autobahnie nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.
W tą sobotę sie chajtam a tydzień później znowu wale do roboty do rajchu i nie chce znowu mieć problemów
Zaznaczam że termostat jest wyjęty a ja jeżdżę na płynie
POZDRO
niestey nie my mamy tylko 1 wiatrak ale konkretny
co do gotowania sie masz cos z chłodnica albo z termostatem albo masz zły płyn albo juz stary
to moje domysły moze tez olej sie wychechłał
co do oleju mialem podobna sytuacje ale nie umnie tylko u znajomego w benzynie ze zaczal sie grzac jak lecial wiecej niz 140 wiec sprawzilismy olej a tam mielizna najpierw dolal pozniej wymienil na normalny dobry olej i problem zniknał
co do termostatu moze niepuszczac cieczy tzn nieotwierac sie dostatecznie i blokowac przepływ
zły płyn moze powodowac ze syzbko auto sie nagrzewqa i sie gotuje bo płyn stracil swoje własciwiosci i niedostatecznie schładza uklad
chłodnica i uklad chłodzenia moze byc osrany kamieniem rowniez kup jakis preparat do czyszczenia ukladu pełno ich jest w sklepach motoryzacyjnych
zobaczysz ile syfu moze byc w ukladzie
co do gotowania sie masz cos z chłodnica albo z termostatem albo masz zły płyn albo juz stary
to moje domysły moze tez olej sie wychechłał
co do oleju mialem podobna sytuacje ale nie umnie tylko u znajomego w benzynie ze zaczal sie grzac jak lecial wiecej niz 140 wiec sprawzilismy olej a tam mielizna najpierw dolal pozniej wymienil na normalny dobry olej i problem zniknał
co do termostatu moze niepuszczac cieczy tzn nieotwierac sie dostatecznie i blokowac przepływ
zły płyn moze powodowac ze syzbko auto sie nagrzewqa i sie gotuje bo płyn stracil swoje własciwiosci i niedostatecznie schładza uklad
chłodnica i uklad chłodzenia moze byc osrany kamieniem rowniez kup jakis preparat do czyszczenia ukladu pełno ich jest w sklepach motoryzacyjnych
zobaczysz ile syfu moze byc w ukladzie
- chabina
- Mały gagatek
- Kontakt:
tez to mialem w moim dieslu nakombinowalem sie z tym duzo wymienailem termostat wlacznik wiatraka i nic.Wkoncu sie okazało ze poprzedni wlasciciel podłączył zle wiatrak tzn kręcil sie w drugą stronei to był cały kłopot.
W te wakacjebylem w holandii swoja maszyna w najwieksze upaly i tez sie troche grzal na autobahnie lae nie tak mocno
W te wakacjebylem w holandii swoja maszyna w najwieksze upaly i tez sie troche grzal na autobahnie lae nie tak mocno
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
NIGDY W ZYCIU - ja mam 1.9 TD Paska - bes klimy - 2 wiatraki...Krembul pisze:Dwa wiatraki są wtedy jeśli w samochodzie jest klima.
Moim zdaniem benzyniaki mają jeden...(jeśli chodzi o silniki Mk III) - mogę się mylić...
[ Dodano: Wto Wrz 20, 2005 8:33 pm ]
A jaki ma silnik??? Może w 1.9 D był jeden...hmmmTaOa pisze:U mnie jest srednio 85-90 w korkach do 95 podskoczy...
PS: Wy tez macie 2 wiatraki za chlodnica ? Bo ja mam 2 (1Y z 93 mk3) a moj znajomy ma 1 a ma tez mk3 tylko z 92 r
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt: