panie/panowie hilfe...
kupiłem ostatnio sobie zegary z obrotkiem do mojej kochanej mk3
wszystko bangla oprócz zegarka w obrotomierzu...
skubaniec cały czas się późni - co go nastawie to po kilku godzinach
ma już spore spóźnienie typu PKP
od czego tak sie dzieje?? styki czyste na płytce głównej
ps. auto nie jest zamulone, w gaz dostaje więc to nie od tego raczej /żart/
[mk3]zegary
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich. Mam pytanko, czy ktoś z was zetknął się z czymś takim żeby po wypięciu wtyczki z zegarów przebieg kasował się do danej wartości?? Bo właśnie ostatnio zakupiłem sobie zegary od Golfa Diesla z obrotomierzem aby wstawić je do Seata Ibizy z tymże samym silnikiem (w starych nie mam obrotomierza). I właśnie te ''nowe'' zegary mają przebieg ok 6500 km :/ Po przejechaniu kilku kilometrów i wyjęciu zegarów z auta, przebieg zresetował się z powrotem do tej wartości. Dziwna nieco chyba sytuacja. Chyba będe musiał je oddać No chyba że ma ktoś jakiś pomysł co to może się dziać...
Moim zdaniem, jeśli kupiłeś samochód lub licznik i po odpięciu zasilania zaczynają sie dziać cuda to stałeś się ofiarą naszych polskich elektroników. ja w swoim samochodzie miałem już kilka liczników, dokładnie to chyba cztery a teraz będzie piąty. Nie montuję ich na stałe, tylko sprawdzam po przeróbkach i powiem Wam, że z żadnym nie miałem problemów.
Tylko zaznaczam, że w tych licznikach przebieg był realny a nie wirtualny, np. dla samochodu z 1992r jak ktoś ma 120 tys. przebiegu to delikatnie śmierdzi wałkiem.
Licznik powiniem trzymać pamięć przebiegu bez względu jak długo jest wymontowany z samochodu, jeśli resetuje ci przebieg do jakiejś wartości to z pewnością padł układ podtrzymujący pamięć, lub inne ustrojstwo które jest za to odpowiedzialne.
Taki licznik to nie jest część do montażu, bo kto wie co się z nim zacznie dziać za kilka miesięcy?
Tylko zaznaczam, że w tych licznikach przebieg był realny a nie wirtualny, np. dla samochodu z 1992r jak ktoś ma 120 tys. przebiegu to delikatnie śmierdzi wałkiem.
Licznik powiniem trzymać pamięć przebiegu bez względu jak długo jest wymontowany z samochodu, jeśli resetuje ci przebieg do jakiejś wartości to z pewnością padł układ podtrzymujący pamięć, lub inne ustrojstwo które jest za to odpowiedzialne.
Taki licznik to nie jest część do montażu, bo kto wie co się z nim zacznie dziać za kilka miesięcy?