Dzwonią szyby jak to naprawić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzwonią szyby jak to naprawić
Ten dźwięk jest irytujący...proszę powiedzcie co poradzić na te dzwoniące szyby, szyba w uszczelkach lata na ok. 5mm od uszczelki do uszczelki...masakra;) jedyne co pomaga na krótką chwilę to papierzysko włożone pomiędzy szybę a uszczelkę...czy to da się naprawić??? od razu powiem że wymiana podnośnika nic nie dała w prowadnicy nie da się już szyby lepeij zamocować.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam Tomek.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam Tomek.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
na nowy... a tak przy okazji to sporobym jeszcze poprawił...koledzy oprócz tego tematu...drzwi mi się nie zamykają tak jak trzeba - nie domykają się musze mocno je walnąć żęby zaskoczyło.
Trochę pomogło wygięcie tego bolca na który zaskakują drzwi - znjaduje się w słupku taki metalowy "BOLEC". ale znowu mam to samo...chyba już sie poprostu odgiął znowu...a nie chce go już ruszać...bo boję się ze odleci i trzba będzie go dospawać. Wygląda jakby był mocowany jakąs nakrętką, ale nie wiem czy to jest wymienne...
Trochę pomogło wygięcie tego bolca na który zaskakują drzwi - znjaduje się w słupku taki metalowy "BOLEC". ale znowu mam to samo...chyba już sie poprostu odgiął znowu...a nie chce go już ruszać...bo boję się ze odleci i trzba będzie go dospawać. Wygląda jakby był mocowany jakąs nakrętką, ale nie wiem czy to jest wymienne...
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
odkręcasz kolbke kręcenia szybą jeżeli takową posiadasz, naciskasz na remkę wokół klamki i przesuwasz ja w bok później odkręsasz ten cypel przy szybie, na końcy wykręcasz śróbki które się znajdują po bokach boczka, łapiesz boczek od dołu podnosząc go lekko do góry i ciągnąc w swoją stronę i boczek masz zdjętyhadra pisze:hej, tez mi dzwonia i juz szalu dostaje, probowalem rozebrac drzwi ale nie wiem jak sciagnac boczki?? nie znalazlem zadnej fotorelacji na forum. bylbym wdzieczny za pomoc
pozdrawiam
kridd_hunt, jak drzwi Ci się źle zamykają to wymień ten element: http://allegro.pl/item606104840_vw_golf ... ml#gallery i tutaj masz najlepszej jakości: http://allegro.pl/item602161443_vw_golf ... ml#gallery
Możesz mieć też opadnięte drzwi - wtedy zawiasy do wymiany...
Możesz mieć też opadnięte drzwi - wtedy zawiasy do wymiany...
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt: