[MK4] Na jakim oleju jezdza wasze golfiki?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
Ja w moim mk III TDI jeżdzę na Lotos Diesel Mineralny przy przebiegu 223 000 km. A w mk II 1.6 D mam wlany Lotos Mineralny i nie ma jakiś problemów najmniejszych. Dzwoniłem do niemiec gdzie auto było serwisowane i powiedzieli mi że do mojego wlewali juz od kilku przeglądów mineralny więc nie kombinowałem nic, tylko wlałem mineralny. A auto było serwisowane do ostatniego dnia w VW Audi w niemczech.
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
blackwhite pisze:Na jakim oleju to zależy między innymi od ilości przejechanych km, silnika i jaki olej lany był wcześniej.
Ja np jeżdze napółsyntetyku Vavoline 10W40 i mam przejechane 177 000 km.
A co do marki oleju to polecam Mobil 1
Panowie, nie widzicie ze pytanie dotyczy MK 4 ????
Pozdrawiam
Filip KK - PMS edition (pl.misc.samochody)
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi, co z tego , że o MK4????To według Ciebie jest jakaś róznica - koledze chodzi jaki olej polecamy.A co za różnica czy to MK4 czy Mercedes E kalse - olej do jednego i do drugiego można lac taki sam - niesądzisz?kafarov pisze:Panowie, nie widzicie ze pytanie dotyczy MK 4 ????
Black
-
- Forum Master
Jednak jest roznica. Kazdy silnik jest inny i kazdy silnik ma inne wymagania.Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi, co z tego , że o MK4????To według Ciebie jest jakaś róznica - koledze chodzi jaki olej polecamy.A co za różnica czy to MK4 czy Mercedes E kalse - olej do jednego i do drugiego można lac taki sam - niesądzisz?
Ja leje do swojego olej syntetyczny, ktory spelnia 505.01
Pozdrawiam