zanik iskry
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
zanik iskry
Witam! mam spory problem bo dzisiaj zgasł mi silnik podczas ale udało sie mi go odpalić. potem znów zgasł i nie chciał zaskoczyć. musiałem z holować go. zajrzałem pod maske bo laikiem nie jestem i troche mam pojęcia o silniku i stwierdziłem brak iskry. niebyło na żadnej świecy, zajrzałem do kopułki ale tam wszystko w porządku palec cały i węglik też. po załozeniu kopułki odpalił ale szarpał i obroty skakały i znowu zgasł. sprawdziłem i nie mam iskry na świecach, nie wychodzi tez z cewki na rozdzielacz do kopułki. wszystkie wtyczki na swoim miejscu i czyste.czy ktoś wie co to może byc ? na których przewodach przy cewce i aparacie powinno być napięcie i jakie? Podmieniłem cewke z innego auta i dalej to samo . potem podmieniłem jeszcze aparat i nic to nie dało.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
rafalczarny, da się, są opisy na forum. Sprawdzasz czy ma napięcie na bocznych pinach po zapłonie, potem podpinasz (bez odłączenia wtyczki) diodę czy jakiś miernik pod środkowy zielony kabel i pod plusa i patrzysz czy skacze napięcie. Ale to równie dobrze może być cewka, tą najlepiej podmienić bo pomiary oporów nie są pewne
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
na przykład trzeci temat
na przykład trzeci temat
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt: